Refurn

Refurn wil het hergebruik van gestoffeerd zitmeubilair, van de gebruikte onderdelen en van materialen binnen de projectmarkt bevorderen door middel van ecodesign en door de cocreatie van circulaire businessmodellen.

Verspilling tegengaan

Wist u dat afgedankt meubilair 42,7% van de niet-selectief ingezamelde grofvuilfractie in Vlaanderen vertegenwoordigt? De meubelsector wil proactief bijdragen tot een economisch en ecologisch interessante oplossing voor dit probleem. Van alle meubelen zijn gestoffeerde zitmeubelen het meest complex en divers op vlak van materiaalgebruik en opbouw.

Gesloten kringlopen

Refurn wil de kringlopen zo efficiënt mogelijk sluiten, bij voorkeur op productniveau. Daarbij komen ook het hergebruik van onderdelen en de recyclage van materialen aan bod als dat nodig blijkt om hergebruik in een aangepaste vorm mogelijk te maken. We verkennen daartoe vernieuwende vormen van samenwerking voor het hergebruik, de redistributie en een vereenvoudigde herstelling of herstoffering van gestoffeerde zitmeubelen voor de projectmarkt.

Bedrijven als trekkers

Refurn is een samenwerking tussen twee toonaangevende bedrijven uit de meubelsector, Drisag en Indera, en de kennisinstelling WOOD.BE.

Wenst u de ecodesign richtlijnen voor gestoffeerd zitmeubilair te ontvangen? Neem dan contact met ons op via info@wood.be.

Contact: alan@wood.be

Doeners