Ce 3

2018-12-06 - Evi

Donwload hier de presentaties van de infosessie "CE-markering van wand-en gevelbekleding"

In navolging van de infosessie over CE-markering van gevelbekleding van 27 november stellen we graag de presentaties ter beschikking.

lees meer ›
Prowood Vierkant

2018-10-22 - Evi

Infosessie WOOD.BE Update @ Prowood 2018: een terugblik

Prowood 2018 was voor WOOD.BE een uitgelezen kans om de professionelen van de sector een live update te geven van een aantal actuele dossiers. Ongeveer 80 deelnemers gingen op deze uitnodiging in en namen op woensdag 24 oktober 2018 deel aan de infosessie van WOOD.BE.

lees meer ›
Wood Be In 2017 2

2018-08-07 - Evi

WOOD.BE in 2017

Meer weten? Klik hieronder dan zeker door!

lees meer ›
Logo2

2018-06-24 - Webmaster

WOOD.BE is looking for an auditor in Chain of Custody (m/f)

WOOD.BE is the knowledge centre for the woodworking and furniture industry. We support the companies in this industry as much as possible in their efforts to realise an innovative and sustainable future. In order to achieve this goal we develop activities in the field of technological research, innovation, certification, testing, standardisation, safety, etc.
We are based in the centre of Belgium (Anderlecht/Brussels).
For our certification department we are currently looking for an auditor in Chain of Custody (CoC).

lees meer ›
Thumspinnerdscf5812

2018-05-10 - Webmaster

Veldeman Bedding breit met concept ReSleep vervolg aan Innomat-project

De circulaire economie klopt steeds nadrukkelijker aan de deur. Zo wil OVAM vanaf 2021 een aanvaardingsplicht invoeren om zo oude matrassen terug te nemen en het materiaal maximaal te recycleren. Het project Innomat, waarbij WOOD.BE betrokken was als kenniscentrum, speelde daarop in. Veldeman Bedding, een van de partnerbedrijven in Innomat, pakt nu uit met de wereldprimeur ReSleep, een demontabele en 100% circulaire boxspring en matras. Meer uitleg krijgen we van Paul Schreurs, technisch directeur bij Veldeman Bedding.

lees meer ›
Ce 3

2018-04-16 - Webmaster

CE-markering brandwerende deuren: waar staan we intussen?

Sinds 1 november 2016 is de Europese productnorm EN 16034 van toepassing. Die omschrijft de prestatiekenmerken inzake brandwerendheid of rookdichtheid, waaraan voetgangersdeuren, industriële, commerciële en residentiële deuren/poorten en opengaande vensters met brandwerende of rookbeperkende kenmerken moeten beantwoorden. Meteen werd ook een CE-markering voor deze producten mogelijk.

lees meer ›
5 Veiligheidsadvies D5 E363 D0 E7

2018-04-16 - Webmaster

Focus: de dienst Health & Safety

De dienst Health & Safety van WOOD.BE ondersteunt bedrijven uit de hout- en meubelindustrie bij hun preventiebeleid. Wat houdt dat concreet in? We vroegen het aan preventieadviseur Marina Dhondt.

lees meer ›
Innomat Thumbnail2

2017-12-01 - alan@wood.be

Ecodesign van matrassen: ecodesign richtlijnen beschikbaar

Ontwerprichtlijnen voor een gesloten kringloopmodel.
Deze richtlijnen werden ontwikkeld in het kader van het Innomat-project en hebben tot doel om ontwerpers en producenten van slaapoplossingen maximaal te ondersteunen bij het ontwikkelingsproces van matrassen volgens een gesloten kringloopmodel. Door het ontwikkelen van de matrasconcepten door de bedrijfspartners werd de set van ecodesign richtlijnen afgetoetst aan de praktijk en de huidige mogelijkheden en beperkingen inzake materiaal-, productie- en recyclagetechnologieën.

Deze richtlijnen zijn op aanvraag beschikbaar via info@wood.be


lees meer ›
Innomat Thumbnail2

2017-11-29 - alan@wood.be

Onderzoeksresultaten van het INNOMAT-project

INNOMAT: innovatie van matrassen in de onderzoeks- & ontwikkelingsfase en end-of-life fase.
Innomat is een MIP-project dat werd goedgekeurd in het kader van een call georganiseerd door
i-Cleantech Vlaanderen en gesteund door VLAIO. Het ging in december 2014 van start en werd in mei 2017 afgesloten. Tijdens dit onderzoek heeft een consortium van Vlaamse bedrijven uit de matrassenwaardeketen proactief en in dialoog met de Vlaamse overheid de verschillende mogelijkheden tot het sluiten van de materiaalkringlopen van matrassen onderzocht. Daartoe werd een samenwerking opgezet tussen zeven bedrijfspartners en drie kennisinstellingen: BekaertDeslee, Latexco, LS Bedding, Recor Bedding, Recticel, Veldeman Bedding, Vanheede Environmental Logistics, Centexbel, UHasselt en WOOD.BE.

Samenvatting downloaden

lees meer ›
Argonauts2

2017-11-07 - Webmaster

Future Furniture learning journey in Kopenhagen

Future Furniture is een netwerk van innovatieve bedrijven uit de meubelwaardeketen. Samen buigen we ons over de uitdagingen van de toekomst. Eén van de activiteiten was een learning journey naar Kopenhagen, in samenwerking met The Argonauts. Het centrale thema was Business Model innovatie. Op 24 oktober volgde de after session, en ging WOOD.BE met de deelnemers dieper in op de learnings aan de hand van Business Model oefeningen.

lees meer ›