Ukca

2022-09-27 - Evi

Versoepelingen voor nakende UKCA-markering

Als gevolg van de Brexit hanteert het Verenigd Koninkrijk (VK) vanaf 01/01/2023 een eigen beoordelingssysteem voor (bouw)producten die in het VK op de markt gebracht worden, nl. het United Kingdom Conformity Assessment (UKCA). Deze vervangt de Europese CE-markering op de Britse markt. Om de aanpassing naar UKCA voor fabrikanten te vergemakkelijken, kondigde de Britse overheid eind juni 2022 enkele versoepelingen aan. Klik hieronder door voor een beknopt overzicht van de versoepelingen.

lees meer ›
Logo Wood Be

2021-12-21 - Evi

WOOD.BE is looking for an auditor in Chain of Custody (m/f/x)

WOOD.BE is the knowledge centre for the woodworking and furniture industry. We support the companies in this industry in their efforts to realise an innovative and sustainable future. In order to achieve this goal we develop activities in the field of technological research, innovation, certification, testing, standardisation, safety, etc.
We are based in the centre of Belgium (Anderlecht/Brussels). In order to sustain the growth of our certification activities, we are currently looking for an auditor in Chain of Custody (CoC). Click down under for more information.

lees meer ›
Logo Wood Be

2022-06-02 - Evi

WOOD.BE zoekt een Expert houttechnologie (m/v/x)!

WOOD.BE is het kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie. Wij ondersteunen de ondernemingen van deze sector maximaal bij het realiseren van een innovatieve en duurzame toekomst. WOOD.BE is een one-stop-shop waar u terecht kan met al uw vragen over technologie, innovatie, certificatie, normalisatie, testen, veiligheid, ... We zijn gevestigd in het centrum van het land (Anderlecht/Brussel). Om de verdere groei van onze organisatie te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een expert in houttechnologie. Word jij onze nieuwe collega? Ontdek onze openstaande vacature door hieronder door te klikken!

lees meer ›
Logo Wood Be

2022-06-27 - Evi

Nieuw koninklijk besluit wijzigt de classificatie van brandwerende deuren

Het koninklijk besluit (KB) van 20 mei 2022 wijzigt de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan gebouwen moeten voldoen. Dit KB werd op 23 juni 2022 in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd en treedt in werking op 1 juli 2022. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Logo Wood Be

2022-06-20 - Evi

De conflictsituatie in Oekraïne en de Europese Houtverordening (EUTR)

De Russische inval in Oekraïne op 24 februari 2022 heeft Europa gedwongen een eensgezinde houding aan te nemen tegenover de import van hout en houtproducten afkomstig uit Rusland, Wit-Rusland en de bezette gebieden in Oekraïne. WOOD.BE somt de belangrijkste punten voor u op. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
2021

2022-06-16 - Evi

WOOD.BE in 2021!

Benieuwd naar onze verwezenlijkingen in 2021? Klik hieronder dan zeker door!

lees meer ›
Efic

2022-05-25 - Evi

First edition of the EFIC Furniture Days on 19 May

On 19 May the European Furniture Industries Confederation hosted the ‘Furniture Day 2022’, an event organised to create a cross value chain discussion about the furniture industry, its future competitiveness and positive societal impact. Policymakers, furniture industry and supply chain representatives debated about the impact of the pandemic and the war in Ukraine on the furniture value chain, as well as about the opportunities of unlocking the twin transition – circular economy and digitalisation. Click down under for more information.

lees meer ›
Thumbnail Website

2022-04-28 - Evi

Inspired By Wood: (her)bekijk hier alle presentaties!

Op 26/04/2022 organiseerde WOOD.BE de tweede online editie van Inspired By Wood; een event dat de waardeketen hout in de bouw op weg zet naar een circulaire economie. Visies van experten en getuigenissen van toonaangevende marktspelers toonden ons de vele opportuniteiten van circulair denken en zetten de weg naar een circulaire toekomst volledig open. Kon u er zelf niet bij zijn of wenst u de presentaties graag te herbekijken? Klik hieronder dan zeker door!

lees meer ›
Thumbnail Website

2022-03-11 - Evi

Inspired By Wood op 26/04/2022

Op dinsdag 26 april 2022 organiseert WOOD.BE de tweede online editie van ‘Inspired by WOOD’. Dit event zet de waardeketen hout in de bouw op weg naar een circulaire economie. Tijdens dit webinar ontdekt u de vele opportuniteiten van circulair denken voor uw bedrijf. Klik hieronder door voor meer informatie en laat u op 26 april inspireren door de visies van experten en getuigenissen van toonaangevende marktspelers.

lees meer ›
Teken Logo Valumat

2022-03-02 - Evi

Valumat: design-for-circularity

Begin november 2021 ondertekenden Valumat (het beheersorganisme voor de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor matrassen) en WOOD.BE (het kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie) een samenwerkingsovereenkomst. Tot eind 2028, dit is gedurende de gehele looptijd van het aanvaardingsplichtconvenant, zal WOOD.BE ondersteuning bieden aan Valumat en aan de matrassensector op vlak van “design for circularity”. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›