Thumbnail Website

2022-04-28 - Evi

Inspired By Wood: (her)bekijk hier alle presentaties!

Op 26/04/2022 organiseerde WOOD.BE de tweede online editie van Inspired By Wood; een event dat de waardeketen hout in de bouw op weg zet naar een circulaire economie. Visies van experten en getuigenissen van toonaangevende marktspelers toonden ons de vele opportuniteiten van circulair denken en zetten de weg naar een circulaire toekomst volledig open. Kon u er zelf niet bij zijn of wenst u de presentaties graag te herbekijken? Klik hieronder dan zeker door!

lees meer ›
Thumbnail Website

2022-03-11 - Evi

Inspired By Wood op 26/04/2022

Op dinsdag 26 april 2022 organiseert WOOD.BE de tweede online editie van ‘Inspired by WOOD’. Dit event zet de waardeketen hout in de bouw op weg naar een circulaire economie. Tijdens dit webinar ontdekt u de vele opportuniteiten van circulair denken voor uw bedrijf. Klik hieronder door voor meer informatie en laat u op 26 april inspireren door de visies van experten en getuigenissen van toonaangevende marktspelers.

lees meer ›
Teken Logo Valumat

2022-03-02 - Evi

Valumat: design-for-circularity

Begin november 2021 ondertekenden Valumat (het beheersorganisme voor de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor matrassen) en WOOD.BE (het kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie) een samenwerkingsovereenkomst. Tot eind 2028, dit is gedurende de gehele looptijd van het aanvaardingsplichtconvenant, zal WOOD.BE ondersteuning bieden aan Valumat en aan de matrassensector op vlak van “design for circularity”. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Henry Van De Velde Awards

2022-02-11 - Evi

Goud voor deze Henry van de Velde Awards winnaars!

Met de uitreiking van de Henry van de Velde Awards 22 vallen de meest kwalitatieve, innovatieve en slimme ontwerpen en ontwerpers in de prijzen. Wie krijgt de Lifetime Achievement Award? Wie is het Young Talent? Wie kaapt de Company Award weg; welk project krijg de Ecodesign by OVAM Award en wie stemde het publiek tot Public Award winnaar? Deze en de negen andere Gold Award winnaars van elke categorie werden op 8 februari tijdens de Henry van de Velde Awards 2022 uitreiking in BOZAR bekendgemaakt.

lees meer ›
Thumbnail Website

2022-02-01 - Evi

WOOD.BE Innovation Day 2022: (her)bekijk hier alle presentaties!

Op 27/01/2022 organiseerde WOOD.BE de tweede online editie van Innovation Day, een event dat in het teken staat van digitale innovatie in de meubelwaardeketen. Het centrale thema dit jaar was 'The Right Customer Experience'. Enkele straffe praktijkgetuigenissen lieten ons zien hoe we door digitale technologie elke klant op maat kunnen behandelen zonder te moeten inboeten aan efficiëntie. Kon u er zelf niet bij zijn of wenst u de presentaties graag te herbekijken? Klik hieronder dan zeker door!

lees meer ›
Logo Wood Be

2021-12-22 - Evi

WOOD.BE wenst u een sprankelend 2022!

WOOD.BE wenst u een sprankelend 2022! Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Logo Wood Be

2021-12-21 - Evi

WOOD.BE is looking for an auditor in Chain of Custody (m/f/x)

WOOD.BE is the knowledge centre for the woodworking and furniture industry. We support the companies in this industry in their efforts to realise an innovative and sustainable future. In order to achieve this goal we develop activities in the field of technological research, innovation, certification, testing, standardisation, safety, etc.
We are based in the centre of Belgium (Anderlecht/Brussels). In order to sustain the growth of our certification activities, we are currently looking for an auditor in Chain of Custody (CoC). Click down under for more information.

lees meer ›
Henry Van De Velde Awards

2021-11-16 - Evi

Winnaars van de Henry van de Velde Awards 22 bekend!

Al 28 jaar zetten de Henry van de Velde Awards producten en diensten in de kijker die de meerwaarde van design van haar meest gevarieerde kant laten zien. De Henry van de Velde Awards 22 klokt af op een recordaantal inzendingen. De jury doorploegde 435 inzendingen en kwam tot een rangschikking van 3 winnaars per categorie. Van serious game over handgeweven tapijten tot een gloednieuw braille alfabet: het winnaarsoverzicht is een staalkaart van vernieuwend, kwalitatief en inspirerend design. Benieuwd wie de winnaars zijn? Klik hier dan zeker door!

lees meer ›
Ukca

2021-10-29 - Evi

Deadline UKCA met een jaar uitgesteld

Eén van de vele gevolgen van de Brexit is dat het Verenigd Koninkrijk op 1/1/2021 is gestart met een eigen beoordelingssysteem voor (bouw)producten die in het VK op de markt gebracht worden, nl. het United Kingdom Conformity Assessment (UKCA). Doordat het VK de Europese Unie verlaten heeft, moet UKCA op termijn de Europese CE-markering vervangen op de Britse markt. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Logo Prowood

2021-10-21 - Evi

Download hier de presentaties van de Infosessie MEUBEL UPDATE @ Prowood 2021!

Op woensdag 20 oktober 2021 organiseerde WOOD.BE de infosessie "MEUBEL UPDATE @ Prowood 2021". Een aantal actuele thema's, zoals CE-markering van elektrisch bediende meubelen, ecodesign van meubelen en circulaire economie werden er toegelicht. Kon u er zelf niet bij zijn, of wenst u de presentaties nog eens door te nemen? Klik hieronder dan zeker door.

lees meer ›