Adobe Stock 638564258

2024-04-23 - Evi

Europees Parlement keurt herziene bouwproducten- verordening goed

Het Europees Parlement heeft op 10 april 2024 definitief groen licht gegeven voor de herziene bouwproductenverordening die tot doel heeft de digitalisering, harmonisering en duurzaamheid in de sector te stimuleren. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Adobe Stock 754314076

2024-04-19 - Evi

Renewable Energy Directive (REDII)

De Renewable Energy Directive is het rechtskader voor de ontwikkeling van hernieuwbare energie in alle sectoren van de Europese Unie en ondersteunt de samenwerking tussen EU-landen om dit doel te bereiken. Wat houdt deze richtlijn in en hoe kan WOOD.BE u hierbij helpen? We lichten het kort toe.

lees meer ›
Adobe Stock 575429866

2024-04-18 - Evi

Van EUTR naar EUDR

Eind 2024 wordt de EUTR (Europese Houtverordening) ingetrokken en zal de EUDR of de verordening inzake ontbossingsvrije producten van kracht worden. Wat betekent dit voor uw bedrijf en hoe kan WOOD.BE u helpen? Ontdek het door hieronder door te klikken!

lees meer ›
Adobe Stock 690590623

2024-04-09 - Evi

Neem deel aan de enquête van FurniPASS!

In het kader van het project FurniPASS brengt WOOD.BE de Belgische meubelwaardeketen in kaart. Het doel is om te peilen naar de uitdagingen en specifieke behoeften van de spelers in de sector op het vlak van eco-design. Levert u graag een bijdrage aan het project? Klik hieronder dan zeker door.

lees meer ›
Ai Thumnbail Website Jpg

2024-03-29 - Evi

Doorgrond de mogelijkheden van AI met het Start AI-programma van het Vlaams Industriepartnerschap!

Wenst u de date waarover uw bedrijf beschikt of zou kunnen beschikken doeltreffender in te schakelen? Wenst u de mogelijkheden die artificiële intelligentie (AI) voor uw bedrijf kunnen bieden op een realistische manier te doorgronden? Kortom, u weet dat u over data beschikt maar waarom en hoe u die data optimaal kan inzetten, blijft nog een groot vraagteken? Het Start AI-programma helpt u op weg! Klik hieronder door vooor meer informatie.

lees meer ›
Wood Be Zoekt  03

2024-02-08 - Evi

WOOD.BE zoekt expert houttechnologie (m/v/x)!

WOOD.BE is het kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie. Wij ondersteunen de ondernemingen van deze sector maximaal bij het realiseren van een innovatieve en duurzame toekomst. WOOD.BE is een one-stop-shop waar u terecht kan met al uw vragen over technologie, innovatie, certificatie, normalisatie, testen, veiligheid, ... Om de verdere groei van onze organisatie te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een expert in houttechnologie. Word jij onze nieuwe collega? Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Adobe Stock 645069971

2024-01-19 - Evi

Labotest in de kijker: testen van babybedden volgens EN 716

WOOD.BE is geaccrediteerd voor het testen van babybedden. Dat wil zeggen dat onze laboratoria op regelmatige basis gecontroleerd worden door Belac, de Belgische accreditatie-instelling die valt onder de bevoegdheid van de FOD Economie. Dit maakt ons een betrouwbare partner voor de beoordeling van de conformiteit van babybedden volgens de Europese norm EN 716. Meer weten? Klik hieronder dan zeker door!

lees meer ›
Oproep Afbeeldingen Lidbedrijven 2

2024-01-15 - Evi

We need you!

Ter illustratie van artikels op onze website, in jaarverslagen en publicaties in verschillende magazines zijn wij op zoek naar ondersteunend beeldmateriaal. Hiervoor schakelen we graag de hulp in van onze bedrijven. Zin om onze publicaties wat meer kleur te geven? Klik hieronder dan door!

lees meer ›
Wood Be Zoekt  03

2023-10-18 - Evi

WOOD.BE zoekt Head of Research & Innovation Department (m/v/x)!

WOOD.BE is het kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie. Wij ondersteunen de ondernemingen van deze sector maximaal bij het realiseren van een innovatieve en duurzame toekomst. WOOD.BE is een one-stop-shop waar u terecht kan met al uw vragen over technologie, innovatie, certificatie, normalisatie, testen, veiligheid, … We zijn gevestigd in het centrum van het land (Anderlecht/Brussel). Om de verdere groei van onze organisatie te ondersteunen en het managementteam te versterken zijn wij op zoek naar een Head of Research & Innovation Department. Benieuwd? Klik hieronder dan zeker verder!

lees meer ›
Logo Wood Be

2024-01-11 - Evi

Nieuwe EU-verordening algemene productveiligheid

Consumentenproducten die niet verplicht zijn tot CE-markering moeten voldoen aan de eisen die vastgelegd zijn in de Richtlijn Algemene Productveiligheid. Op 12 juni 2023 werd de vernieuwde EU-wetgeving inzake algemene productveiligheid aangenomen. Deze treedt in werking als de Verordening Algemene Productveiligheid 2023/988/EU en legt een nieuw kader vast. Ontdek de belangrijkste veranderingen door hieronder verder te klikken.

lees meer ›