Wood Be Duurzame Initiatieven 04 04

2023-09-11 - Evi

Ook WOOD.BE is op weg naar een innovatieve en duurzame toekomst!

De activiteiten van WOOD.BE vergen niet alleen mankracht, maar ook energie. In het licht van onze eigen duurzame toekomst hebben we dan ook beslist om onze eigen ecologische voetafdruk te verkleinen via enkele groene investeringen. Benieuwd? Kom het snel te weten door hieronder verder te klikken!

lees meer ›
Logo Wood Be

2023-09-08 - Evi

Nieuwe Europese regelgeving inzake formaldehyde

Het Europese Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) publiceerde op 14/07/2023 een wijziging van bijlage XVII bij Verordening (EG) nr. 1907/2006 met betrekking tot formaldehyde en formaldehyde emitterende artikels. Hierin zijn beperkingen en strikte verboden opgenomen op het vrijkomen van formaldehyde uit een verscheidenheid aan producten, waaronder houtproducten, meubels en vloeren, maar ook producten uit kunststof, textiel en leder. Wat betekent dit voor u en hoe kan WOOD.BE u helpen? U komt het te weten door hieronder door te klikken.

lees meer ›
Logo Wood Be

2023-08-18 - Evi

WOOD.BE zoekt een medewerker voor het mechanisch laboratorium (m/v/x)

WOOD.BE is het kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie. Wij ondersteunen de ondernemingen van deze sector maximaal bij het realiseren van een innovatieve en duurzame toekomst. WOOD.BE is een one-stop-shop waar de bedrijven terecht kunnen met al hun vragen over technologie, innovatie, certificatie, normalisatie, testen, veiligheid, …We zijn gevestigd in het centrum van het land (Anderlecht/Brussel). We zijn eenvoudig bereikbaar, zowel met het openbaar vervoer (trein + metro) als met de wagen (afrit Anderlecht – Sint-Pieters-Leeuw). Om ons team te versterken zijn we op zoek naar een nieuwe medewerker voor ons mechanisch laboratorium. Klik hieronder voor meer informatie!

lees meer ›
D4 C Logo

2023-07-14 - Evi

‘DESIGN-FOR-CIRCULARITY’ RICHTLIJNEN VOOR BEDDING ONTWERPERS NU BESCHIKBAAR!

Begin juli 2023 publiceerde VALUMAT vzw, de Belgische beheersinstantie voor uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor matrassen, 'Design-for-Circularity' (D4C) richtlijnen voor matrassen in drie talen: NL, FR, EN. Deze D4C richtlijnen zijn opgesteld door WOOD.BE, Belgisch kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie, en maken deel uit van het VALUMAT Design-for-Circularity (D4C) programma gericht op ecodesign en preventie. De Design-for-Circularity' (D4C) richtlijnen voor matrassen zijn vanaf nu beschikbaar. Meer weten? Klik hieronder dan zeker verder!

lees meer ›
Teken Logo Valumat

2023-07-03 - Evi

Projectoproep Valumat

In naam van alle aangesloten producenten en invoerders van matrassen, voert Valumat v.z.w. de verplichtingen i.v.m. de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid van matrassen op een collectieve manier uit. In dit kader dient Valumat de nodige initiatieven te nemen inzake preventie, ecodesign en het hoogwaardig sluiten van de kringloop, om de milieu-impact afkomstig van afgedankte matrassen te verminderen. Dit zonder een vermindering van het slaapcomfort en de productdifferentiatie. Hiervoor wil Valumat projecten financieel steunen die deze doelstellingen helpen bereiken. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Wood Be 2022

2023-06-22 - Evi

WOOD.BE in 2022: Back to the future!

2022 was het jaar van onze 75e verjaardag en tal van andere activiteiten. Benieuwd? Klik hieronder dan zeker verder.

lees meer ›
Peter Van Hoecke

2023-06-09 - Evi

Waarom zou u lid worden van ons lerend netwerk Future Furniture? Peter Van Hoecke zegt het u met plezier!

Van Hoecke is al enkele jaren lid van Future Furniture, een lerend netwerk waarin gelijkgezinde bedrijven uit de meubelwaardeketen de uitdagingen van de toekomst met beide handen vastgrijpen. We vroegen aan CEO Peter Van Hoecke waarom Van Hoecke lid werd en wat niet alleen voor hen maar ook voor de rest van de sector de meerwaarde is van zo’n lerend netwerk. Klik hieronder verder voor meer informatie.

lees meer ›
Logo Recurwood

2023-06-08 - Evi

RecurWood op zoek naar bedrijfscases!

Binnen het COOCK-project RecurRWood sloegen WOOD.BE en Buildwise de afgelopen 3 jaar de handen in elkaar om een antwoord te bieden op de uitdagingen van de hedendaagse houtbouwpraktijk. Op 26/05 rondden we met een succesvol slotevent het collectieve luik van RecurWood af. Om de opgedane kennis verder om te zetten in de praktijk gaat het project nog een jaart verder op individueel bedrijfsniveau. We doen dan ook een hartelijke oproep naar individuele bedrijfscases. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Fo F 24 Website

2023-06-02 - Evi

Stel u hier kandidaat voor de Factory of the Future-awards 2024!

Heeft uw onderneming inspanningen geleverd om zich aan te passen aan het Industrie 4.0-model en zich te transformeren in een fabriek van de toekomst? Hebt u dankzij die transformaties uw concurrentiepositie kunnen versterken en uw aanwezigheid in ons land kunnen verankeren? Stel u dan zeker kandidaat voor de Factory of the Future-awards 2024! Klik hieronder verder voor meer informatie.

lees meer ›
Thumbnail Website Innovation Day 23

2023-06-01 - Evi

WOOD.BE Innovation Day 2023: (her)bekijk hier alle presentaties!

Op 25/05/2023 organiseerde WOOD.BE na twee virtuele edities opnieuw een fysieke editie van de WOOD.BE Innovation Day die dit jaar volledig in het teken stond van de strijd tegen klimaatverandering. Eén van de grootste uitdagingen waar we als mens, maatschappij en onderneming mee worden geconfronteerd. Voor vele ondernemingen uit de hout- en meubelindustrie roept dit nog tal van vragen op. Met enkele straffe praktijkgetuigenissen én een keynote presentatie bezorgden we de deelnemers dan ook de nodige inzichten. Kon u er zelf niet bij zijn of wenst u de presentaties graag te herbekijken? Klik hieronder dan zeker door!

lees meer ›