Voor wie

WOOD.BE is opgericht door en voor de Belgische hout- en meubelindustrie

WOOD.BE is opgericht door en voor de Belgische hout- en meubelindustrie, die volgende deelsectoren omvat:

De meubelindustrie

De meubelindustrie omvat naast meubelen (eetkamers, slaapkamers, keukens, bureaumeubelen…) en zitmeubelen (salons, zetels, stoelen…), ook matrassen en bedbodems.

Voor Wie Infographic 4

Houten plaatmateriaal

De productgroep houten plaatmateriaal omvat spaanplaten, MDF, OSB, multiplex en fineer. Deze platen worden ook bekleed, bv. met fineer, melamine, laminaten…

Voor Wie Infographic Houten Plaatmateriaal Houten Plaatmateriaal

Houten bouwelementen

De productgroep houten bouwelementen omvat de industriële fabricage van deuren, ramen, parket, gelijmd gelamelleerde spanten, houtverduurzaming, dakspanten met knoopplaten en houtskeletbouw.

Voor Wie Infographic Houten Bouwelementen Houten Bouwelementen

Houten verpakkingen

De productgroep houten verpakkingen produceert kisten, paletten, stuwhout en kabelhaspels. Naast verpakkingen met gestandaardiseerde afmetingen, zoals de EPAL-paletten, wordt in deze sector veel maatwerk gedaan. Ook zijn er bedrijven die grote machines veilig verpakken, stuwen en verzenden. Omdat hout het herbruikbaar materiaal bij uitstek is, behoren ook heel wat herstellers van tweedehandsverpakkingen tot deze deelsector.

Voor Wie Infographic Houten Verpakkingen Houten Verpakkingen

Overige houtverwerking

Deze veelzijdige productgroep omvat zowel het houtdraaiwerk (kleine houten voorwerpen) als de fabricage van speeltoestellen, kaders en lijsten, borstels en penselen, muziekinstrumenten, lijkkisten enz.

Voor Wie Infographic Overige Houtverwerking Overige Houtverwerking

Waardeketenbenadering

De bedrijven van de hout- en meubelindustrie opereren binnen een waardeketen, waar toegevoegde waarde wordt gecreëerd in samenwerking met o.a. leveranciers en klanten. Bij WOOD.BE vinden we deze waardeketenbenadering belangrijk.

Daarom staan we open voor samenwerking met ondernemingen, organisaties en kennisinstellingen uit andere schakels van de waardeketen, zoals:

  • de andere geledingen van de bedrijfskolom hout: bosbouw, houtzagerijen, houthandel, …
  • toeleveranciers aan de hout- en meubelindustrie van bv. meubelstoffen, matrastijk, leder, vulschuimen en andere kunststoffen, afwerkingsproducten, lijmen, beslag en andere onderdelen, nieuwe materialen, …
  • klantsectoren, zoals de bouw, de meubeldistributie, …
  • andere productsegmenten uit de familie van interieurproducten
  • dienstverleners en voorschrijvers, zoals ontwerpers, productontwikkelaars, architecten, interieurarchitecten, …

WOOD.BE is er zowel voor KMO’s als voor grote ondernemingen. We zijn actief in alle regio’s van België en – dankzij ons netwerk van partners en klanten in Europa - ook over de landsgrenzen heen…