5 Veiligheidsadvies D5 E363 D0 E7

2018-04-16 - Webmaster

Focus: de dienst Health & Safety

De dienst Health & Safety van WOOD.BE ondersteunt bedrijven uit de hout- en meubelindustrie bij hun preventiebeleid. Wat houdt dat concreet in? We vroegen het aan preventieadviseur Marina Dhondt.

lees meer ›
Innomat Thumbnail2

2017-12-01 - alan@wood.be

Ecodesign van matrassen: ecodesign richtlijnen beschikbaar

Ontwerprichtlijnen voor een gesloten kringloopmodel.
Deze richtlijnen werden ontwikkeld in het kader van het Innomat-project en hebben tot doel om ontwerpers en producenten van slaapoplossingen maximaal te ondersteunen bij het ontwikkelingsproces van matrassen volgens een gesloten kringloopmodel. Door het ontwikkelen van de matrasconcepten door de bedrijfspartners werd de set van ecodesign richtlijnen afgetoetst aan de praktijk en de huidige mogelijkheden en beperkingen inzake materiaal-, productie- en recyclagetechnologieën.

Deze richtlijnen zijn op aanvraag beschikbaar via info@wood.be


lees meer ›
Innomat Thumbnail2

2017-11-29 - alan@wood.be

Onderzoeksresultaten van het INNOMAT-project

INNOMAT: innovatie van matrassen in de onderzoeks- & ontwikkelingsfase en end-of-life fase.
Innomat is een MIP-project dat werd goedgekeurd in het kader van een call georganiseerd door
i-Cleantech Vlaanderen en gesteund door VLAIO. Het ging in december 2014 van start en werd in mei 2017 afgesloten. Tijdens dit onderzoek heeft een consortium van Vlaamse bedrijven uit de matrassenwaardeketen proactief en in dialoog met de Vlaamse overheid de verschillende mogelijkheden tot het sluiten van de materiaalkringlopen van matrassen onderzocht. Daartoe werd een samenwerking opgezet tussen zeven bedrijfspartners en drie kennisinstellingen: BekaertDeslee, Latexco, LS Bedding, Recor Bedding, Recticel, Veldeman Bedding, Vanheede Environmental Logistics, Centexbel, UHasselt en WOOD.BE.

Samenvatting downloaden

lees meer ›
Wood Be In 2016

2017-09-13 - Webmaster

WOOD.BE in 2016

2016 IN FEITEN EN CIJFERS

Certificatie: 627 certificaten uitgereikt
Testen en adviezen: 251 studies en proeven uitgevoerd
Veiligheid: 128 bedrijven
Normalisatie: 16 normcommissies
Projecten: 13 lopende en 6 nieuwe projecten

lees meer ›
Spread The Wood Small

2017-09-13 - Webmaster

Spread the Wood!

MET KENNIS VAN ZAKEN

WOOD.BE is het kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie. Ons team van experts ondersteunt de ondernemingen maximaal bij het realiseren van een innovatieve en duurzame toekomst. Steeds op maat van uw onderneming, stellen we onze kennis en technologische competenties ter beschikking, flexibel en toegankelijk.

lees meer ›
Logo Belac

2017-08-10 - Webmaster

WOOD. BE breidt accreditatie uit!

In het kader van enerzijds haar Europese notificatie m.b.t. de Europese bouwregelgeving en anderzijds de uitbreiding van haar testgamma werden na een geslaagde Belac audit (*), testen en inspecties aan de scope toegevoegd.


lees meer ›
Caresit Logo2

2017-05-18 - Webmaster

Caresit: prenormatief onderzoek voor zitmeubilair in de zorgsector

Voor het ontwikkelen of evalueren van een kwalitatief en geschikt zitmeubel voor de zorgsector bestaat er momenteel geen specifieke norm of leidraad. De huidige normen zijn niet aangepast aan de functies die zitmeubelen voor de zorg op vandaag moeten vervullen.

lees meer ›
Ce 3

2016-10-18 - admin

CE-markering van brandwerende deuren en poorten gaat van start

Na jaren van voorbereiding gaat de CE-markering van brandwerende deuren en poorten eindelijk van start. Deze CE-markering zal wellicht een hele omwenteling betekenen voor een sector die jarenlang het Benor-ATG merk gewoon was. We geven u in dit artikel een overzicht van wat is, wat de wettelijke regels zijn en wat nog komt

lees meer ›