Wood Be Kerstbal

2021-01-04 - Evi

WOOD.BE wenst u een...

WOOD.BE wenst u een sprankelend 2021!

lees meer ›
Brexit 2070857 1920

2020-12-21 - Evi

Brexit: concrete gevolgen voor de houtsector.

Eigenlijk heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie officieel reeds verlaten op 1 februari 2020. Op die datum startte er een overgangsperiode die nog loopt tot 31 december 2020. Deze overgangsperiode gaf de EU en het VK nog tijd om te onderhandelen over een handelsakkoord. Op 1 januari 2021 verlaat het VK immers de Europese interne markt en de douane-unie. Op die datum zullen de gevolgen van de Brexit pas echt voelbaar worden.
De omvang van deze gevolgen zal vooral afhangen van het feit of er wel (= zachte Brexit) of niet (= harde Brexit) een handelsakkoord tussen de EU en het VK kan worden gerealiseerd. Naarmate de resterende minuten van 2020 wegtikken, wordt de kans op een ultiem handelsakkoord alsmaar kleiner. Een harde Brexit loert om de hoek…
Over de algemene gevolgen van een harde Brexit op het vrij verkeer van goederen en personen kan u voldoende info vinden in de pers en op websites van de overheid. Er zijn echter ook een aantal heel specifieke gevolgen voor de houtsector waar WOOD.BE uw aandacht wil op vestigen. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Brood20Mask20Coovirh 0

2020-12-15 - Evi

COOVIRH: Praktijkgids voor onverpakte voeding in retail en horeca

Op 3 december organiseerde Flanders’ FOOD samen met UNIZO/Buurtsuper.be, Pack4Food en Wood.be een inspirerende webinar om onverpakte voeding in retail en horeca op een coronaveiligere manier aan te bieden aan de consument. Ook werden er inzichten gedeeld vanuit de bevragingen omtrent de impact van COVID-19 in de voedingsindustrie, retail en bij de consument. Het doel van het project is om de verkoop van onverpakte voeding opnieuw te normaliseren via het aanleveren van doeltreffende maatregelen.

lees meer ›
Logo Wood Be

2020-12-10 - Evi

#Industriepartnerschap: Nieuwe kansen voor de bedrijven van de Vlaamse hout- en meubelindustrie

17 Vlaamse innovatiepartners, waaronder WOOD.BE, slaan de handen in elkaar om innovatie en ondernemerschap in de Vlaamse industrie te stimuleren. De dienstverlening van dit Industrie Partnerschap wordt gesteund door het Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio) en gecoördineerd door Agoria en Sirris. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Wood Future Proof

2020-09-03 - Evi

Wood Future Proof

Deze zomer staken we onze WOOD.BE brochure in een nieuw jasje. Benieuwd? Lees dan zeker verder.

lees meer ›
Thumbnail Website

2020-09-03 - Evi

Innovaders helpt bedrijven in een snel veranderende wereld.

Innovaders? Dat zijn 10 ervaren innovatiepartners verspreid over evenveel sectoren. 10 sparringpartners die bedrijven inspireren, stimuleren, ondersteunen en bovenal helpen innoveren. Want the time is now!

lees meer ›
Wood Be In 2019

2020-06-19 - Evi

WOOD.BE in 2019

Meer weten? Klik hieronder dan zeker door!

lees meer ›
12 Enecobois 27 T08 Ac7 Mb

2020-06-10 - Evi

'Conversations about Climate Change' design competition!

The UK Timber Trade Federation announces the start of their ‘Conversations about Climate Change’ Design Competition, in collaboration with the Building Centre. Click below for more information.

lees meer ›
Henry Van De Velde Awards

2020-05-22 - Evi

Henry van de Velde Awards zoekt toekomstige winnaars!

Nog tot en met 2 juni kan je inschrijven voor de 27e editie van de Henry van de Velde Awards. Flanders DC nodigt je uit om je beste werk in te sturen voor hun design awards. Klik hieronder door voor meer info.

lees meer ›
Virus 4936806 1920

2020-05-04 - Evi

WOOD.BE: versoepeling maatregelen tegen verspreiding coronavirus

Vanaf maandag 4 mei worden de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus versoepeld. Dit betekent dat de activiteit in de bedrijven en bij WOOD.BE opnieuw zal toenemen. Bijgevolg neemt WOOD.BE de gepaste maatregelen om tegemoet te komen aan de nieuwe situatie die vanaf 4 mei (geleidelijk) zal ontstaan.

lees meer ›