Renewable Energy Directive (REDII)

Adobe Stock 754314076

De Renewable Energy Directive is het rechtskader voor de ontwikkeling van hernieuwbare energie in alle sectoren van de Europese Unie en ondersteunt de samenwerking tussen EU-landen om dit doel te bereiken.

Het is een Europese richtlijn die door elke lidstaat zal worden geïmplementeerd. Dit is al het geval in Frankrijk. Andere lidstaten, zoals België, zullen volgen.

In Frankrijk is de duurzaamheid van bio-energie in overeenstemming met de Europese REDII-richtlijn de operationele fase ingegaan voor de op hout gebaseerde energetische biomassa.

De nieuwe vereisten vereisen een bewijs van naleving van de duurzaamheidscriteria voor biomassa en een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Om dit te bereiken moeten de betrokken exploitanten een traceerbaarheidssysteem opzetten dat gecontroleerd wordt door een certificeringsinstantie die erkend is voor RED II.

In dit kader nam WOOD.BE het initiatief om zich te laten accrediteren om zo haar expertise op dit gebied ten dienste te stellen van de houtsector.

Voor meer informatie: certification@wood.be.