Teken Logo Valumat

2022-03-02 - Evi

Valumat: design-for-circularity

Begin november 2021 ondertekenden Valumat (het beheersorganisme voor de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor matrassen) en WOOD.BE (het kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie) een samenwerkingsovereenkomst. Tot eind 2028, dit is gedurende de gehele looptijd van het aanvaardingsplichtconvenant, zal WOOD.BE ondersteuning bieden aan Valumat en aan de matrassensector op vlak van “design for circularity”. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Henry Van De Velde Awards

2022-02-11 - Evi

Goud voor deze Henry van de Velde Awards winnaars!

Met de uitreiking van de Henry van de Velde Awards 22 vallen de meest kwalitatieve, innovatieve en slimme ontwerpen en ontwerpers in de prijzen. Wie krijgt de Lifetime Achievement Award? Wie is het Young Talent? Wie kaapt de Company Award weg; welk project krijg de Ecodesign by OVAM Award en wie stemde het publiek tot Public Award winnaar? Deze en de negen andere Gold Award winnaars van elke categorie werden op 8 februari tijdens de Henry van de Velde Awards 2022 uitreiking in BOZAR bekendgemaakt.

lees meer ›
Thumbnail Website

2022-02-01 - Evi

WOOD.BE Innovation Day 2022: (her)bekijk hier alle presentaties!

Op 27/01/2022 organiseerde WOOD.BE de tweede online editie van Innovation Day, een event dat in het teken staat van digitale innovatie in de meubelwaardeketen. Het centrale thema dit jaar was 'The Right Customer Experience'. Enkele straffe praktijkgetuigenissen lieten ons zien hoe we door digitale technologie elke klant op maat kunnen behandelen zonder te moeten inboeten aan efficiëntie. Kon u er zelf niet bij zijn of wenst u de presentaties graag te herbekijken? Klik hieronder dan zeker door!

lees meer ›
Logo Wood Be

2021-12-22 - Evi

WOOD.BE wenst u een sprankelend 2022!

WOOD.BE wenst u een sprankelend 2022! Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Henry Van De Velde Awards

2021-11-16 - Evi

Winnaars van de Henry van de Velde Awards 22 bekend!

Al 28 jaar zetten de Henry van de Velde Awards producten en diensten in de kijker die de meerwaarde van design van haar meest gevarieerde kant laten zien. De Henry van de Velde Awards 22 klokt af op een recordaantal inzendingen. De jury doorploegde 435 inzendingen en kwam tot een rangschikking van 3 winnaars per categorie. Van serious game over handgeweven tapijten tot een gloednieuw braille alfabet: het winnaarsoverzicht is een staalkaart van vernieuwend, kwalitatief en inspirerend design. Benieuwd wie de winnaars zijn? Klik hier dan zeker door!

lees meer ›
Ukca

2021-10-29 - Evi

Deadline UKCA met een jaar uitgesteld

Eén van de vele gevolgen van de Brexit is dat het Verenigd Koninkrijk op 1/1/2021 is gestart met een eigen beoordelingssysteem voor (bouw)producten die in het VK op de markt gebracht worden, nl. het United Kingdom Conformity Assessment (UKCA). Doordat het VK de Europese Unie verlaten heeft, moet UKCA op termijn de Europese CE-markering vervangen op de Britse markt. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Logo Prowood

2021-10-21 - Evi

Download hier de presentaties van de Infosessie MEUBEL UPDATE @ Prowood 2021!

Op woensdag 20 oktober 2021 organiseerde WOOD.BE de infosessie "MEUBEL UPDATE @ Prowood 2021". Een aantal actuele thema's, zoals CE-markering van elektrisch bediende meubelen, ecodesign van meubelen en circulaire economie werden er toegelicht. Kon u er zelf niet bij zijn, of wenst u de presentaties nog eens door te nemen? Klik hieronder dan zeker door.

lees meer ›
Thumbnail Website Pers

2021-10-05 - Evi

Optimo Trendwebinar 2021 opgepikt door Decostyle!

Op 29/06/2021 organiseerde het Optimo team de tweede online editie van haar Trendseminarie. Onder de aanwezigen? Decostyle, het vaktijdschrift voor design, interieur & hotel concepten. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Thumbnail Website Whats Up Whats Next

2021-07-23 - Evi

What's Up, What's Next - Herbelef de inspiratie tot innovatie!

Woonde u ook What's up, What's Next bij op 10/06/21? Dan weet u meer dan ooit 'what's up en 'what's next' rond digitalisering, duurzaamheid en Industrie 4.0. U kreeg er pakken inspiratie van tal van bedrijven, om zelf rond deze thema's te innoveren, en dat allemaal ondersteund door #industriepartnerschap. Heeft u What's Up, What's Next toch gemist? Of wilt het u het opnieuw beleven? Klik dan hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Brood20Mask20Coovirh 0

2021-07-22 - Evi

Welke rol kunnen meubilair en verpakking spelen bij het coronaveiliger omgaan met onverpakte voeding in winkels & horeca? Download de COOVIRH-praktijkgids en laat u inspireren!

Het coronavirus heeft het kopen van onverpakte voeding & horeca bezoekjes aanzienlijk gewijzigd. En hoewel er steeds meer gevaccineerden zijn, blijft ook het virus zich via nieuwe varianten verder verspreiden. Tal van ondernemers in de (voedings)retail, horeca en voedingsindustrie zagen een flinke verkoopsdaling in onverpakte voeding als gevolg van het virus. Gelukkig heeft dit ook heel wat ondernemers in onze –en aanverwante- sectoren aangezet tot creatief ondernemerschap en tot innovatieve oplossingen aangepast aan deze nieuwe realiteit. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›