Psa2021 Key Visual 1 1 Nl

2021-03-26 - Evi

EU Product Safety Award 2021: Erkenning voor innovatie en excellentie op het gebied van productveiligheid

De EU-prijs voor productveiligheid eert bedrijven – groot en klein –die een stap verder gaan om hun klanten te beschermen en aan de strengste normen te voldoen. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Thumbnail Indiv Trajecten

2021-03-04 - Evi

Breng uw bedrijfsvoering een trapje hoger onder begeleiding van WOOD.BE!

Onze toekomst lijkt op dit moment misschien onzeker en onvoorspelbaar. Maar tegelijk zit ze ook boordevol nieuwe opportuniteiten die onder impuls van technologische, maatschappelijke en ecologische tendensen het licht zien. En de beste manier om de toekomst te voorspellen, is nog steeds om deze zelf mee vorm te geven. Meer weten? Klik hieronder zeker door!

lees meer ›
Fof

2021-02-24 - Evi

Dit zijn de winnaars van de Factory of the Future Awards 2021!

Cargill, Danone, Delhez Tôlerie en L’Oréal mogen zich sinds 23/02/2021 de nieuwe Factories of the Future noemen. Continental, Provan, St-engineering, Borit en Nuscience konden hun eerder behaalde Factory of the Future-titel verlengen. Zo klokt het totaal van Belgische Factories of the Future af op 42 bedrijven. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Thumbnail Website Innovation Day

2021-02-04 - Evi

WOOD.BE Innovation Day: nabeschouwing

Deze Innovation Day stond in het teken van digitale transformatie. Digitalisering was de voorbije jaren sowieso al uitgegroeid tot één van de prioriteiten voor onze industrie en de komst van corona heeft dit proces alleen maar versneld. Dit vormde het vertrekpunt voor het verhaal dat u gebracht werd op 28/1/2021. Ook voor de hout- en meubelsector is de oprukkende digitalisering namelijk bijzonder relevant! De Innovation Day zelf werd eveneens gedigitaliseerd en in de vorm van een webinar gegoten. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Wood Be Kerstbal

2021-01-04 - Evi

WOOD.BE wenst u een...

WOOD.BE wenst u een sprankelend 2021!

lees meer ›
Brexit 2070857 1920

2020-12-21 - Evi

Brexit: concrete gevolgen voor de houtsector.

Eigenlijk heeft het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie officieel reeds verlaten op 1 februari 2020. Op die datum startte er een overgangsperiode die nog loopt tot 31 december 2020. Deze overgangsperiode gaf de EU en het VK nog tijd om te onderhandelen over een handelsakkoord. Op 1 januari 2021 verlaat het VK immers de Europese interne markt en de douane-unie. Op die datum zullen de gevolgen van de Brexit pas echt voelbaar worden.
De omvang van deze gevolgen zal vooral afhangen van het feit of er wel (= zachte Brexit) of niet (= harde Brexit) een handelsakkoord tussen de EU en het VK kan worden gerealiseerd. Naarmate de resterende minuten van 2020 wegtikken, wordt de kans op een ultiem handelsakkoord alsmaar kleiner. Een harde Brexit loert om de hoek…
Over de algemene gevolgen van een harde Brexit op het vrij verkeer van goederen en personen kan u voldoende info vinden in de pers en op websites van de overheid. Er zijn echter ook een aantal heel specifieke gevolgen voor de houtsector waar WOOD.BE uw aandacht wil op vestigen. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Brood20Mask20Coovirh 0

2020-12-15 - Evi

COOVIRH: Praktijkgids voor onverpakte voeding in retail en horeca

Op 3 december organiseerde Flanders’ FOOD samen met UNIZO/Buurtsuper.be, Pack4Food en Wood.be een inspirerende webinar om onverpakte voeding in retail en horeca op een coronaveiligere manier aan te bieden aan de consument. Ook werden er inzichten gedeeld vanuit de bevragingen omtrent de impact van COVID-19 in de voedingsindustrie, retail en bij de consument. Het doel van het project is om de verkoop van onverpakte voeding opnieuw te normaliseren via het aanleveren van doeltreffende maatregelen.

lees meer ›
Logo Wood Be

2020-12-10 - Evi

#Industriepartnerschap: Nieuwe kansen voor de bedrijven van de Vlaamse hout- en meubelindustrie

17 Vlaamse innovatiepartners, waaronder WOOD.BE, slaan de handen in elkaar om innovatie en ondernemerschap in de Vlaamse industrie te stimuleren. De dienstverlening van dit Industrie Partnerschap wordt gesteund door het Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio) en gecoördineerd door Agoria en Sirris. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Wood Future Proof

2020-09-03 - Evi

Wood Future Proof

Deze zomer staken we onze WOOD.BE brochure in een nieuw jasje. Benieuwd? Lees dan zeker verder.

lees meer ›
Thumbnail Website

2020-09-03 - Evi

Innovaders helpt bedrijven in een snel veranderende wereld.

Innovaders? Dat zijn 10 ervaren innovatiepartners verspreid over evenveel sectoren. 10 sparringpartners die bedrijven inspireren, stimuleren, ondersteunen en bovenal helpen innoveren. Want the time is now!

lees meer ›