Wood Be In 2020

2021-07-09 - Evi

WOOD.BE in 2020!

Meer weten? Klik hieronder dan zeker door!

lees meer ›
Brood20Mask20Coovirh 0

2021-07-08 - Evi

Hoe onverpakte voeding op een coronaveiligere manier aanbieden? Onze lessons learned uit 3 uitgeteste maatregelen!

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat het coronavirus overgedragen wordt via voeding zijn er toch consumenten die een vorm van voorzichtigheid hebben ontwikkeld ten aanzien van voeding die door andere consumenten aangeraakt kan worden. Daarom wordt er in het project COOVIRH gezocht naar maatregelen, zowel op gebied van verpakking als meubilair, om ondernemers in de voedingsindustrie, retail en horeca te ondersteunen in het aanbieden van onverpakte voeding. Drie geselecteerde maatregelen werden verder in detail onderzocht samen met ondernemers en consumenten. Lees er hier meer over!

lees meer ›
Thumbnail Verkoop Trendwebinar

2021-07-08 - Evi

Optimo Trendwebinar 2021 - vanaf nu verkrijgbaar!

De tweede online editie van het Optimo Trendseminarie zit er op: de bijzondere omstandigheden hebben evenwel niet belet er toch weer een inspirerende editie van te maken. We kijken er dan ook graag op terug! Klik hieronder zeker door voor meer informatie

lees meer ›
Chris De Roock

2021-06-17 - Evi

Interview met Chris De Roock: PEFC-gelabeld hout als eerste schakel van de circulaire economie.

De hout- en meubelindustrie is een sector die volop inzet op duurzaamheid. Innovatie en circulaire economie spelen hierin een cruciale rol. Chris De Roock, onze General Manager vertelt er ons meer over in dit interview met PEFC-Belgium. Klik hieronder door voor het volledige interview.

lees meer ›
Thumbnail Inspired By Wood

2021-05-05 - Evi

Inspired By Wood: bekijk hier alle presentaties!

De circulaire economie biedt tal van kansen voor de waardeketen hout in de bouw. De transitie ernaartoe echter is complex. Daarom organiseerde WOOD.BE op donderdag 29/04/2021 Inspired By Wood, een online event met als centrale thema "circulaire economie", een uitgelezen kans om kennis, praktijkervaring en de visie van experten met u te delen zodat uw bedrijf kan bouwen aan een duurzame toekomst. Kon u er niet bij zijn? Of wenst u de webinar te herbekijken? Klik hieronder dan zeker door voor meer informatie.

lees meer ›
Brood20Mask20Coovirh 0

2021-03-29 - Evi

COOVIRH: een overzicht van geselecteerde maatregelen voor verder onderzoek!

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat het coronavirus overgedragen wordt via voeding, toch zijn er consumenten die een vorm van voorzichtigheid hebben ontwikkeld ten aanzien van voeding die door andere consumenten aangeraakt kan worden. Daarom wordt er in het project COOVIRH gezocht naar maatregelen, zowel op gebied van verpakking als meubilair, om ondernemers in de voedingsindustrie, retail en horeca te ondersteunen in het aanbieden van onverpakte voeding. In de komende maanden zullen drie geselecteerde maatregelen verder gevalideerd worden met ondernemers en consumenten. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Psa2021 Key Visual 1 1 Nl

2021-03-26 - Evi

EU Product Safety Award 2021: Erkenning voor innovatie en excellentie op het gebied van productveiligheid

De EU-prijs voor productveiligheid eert bedrijven – groot en klein –die een stap verder gaan om hun klanten te beschermen en aan de strengste normen te voldoen. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Thumbnail Indiv Trajecten

2021-03-04 - Evi

Breng uw bedrijfsvoering een trapje hoger onder begeleiding van WOOD.BE!

Onze toekomst lijkt op dit moment misschien onzeker en onvoorspelbaar. Maar tegelijk zit ze ook boordevol nieuwe opportuniteiten die onder impuls van technologische, maatschappelijke en ecologische tendensen het licht zien. En de beste manier om de toekomst te voorspellen, is nog steeds om deze zelf mee vorm te geven. Meer weten? Klik hieronder zeker door!

lees meer ›
Fof

2021-02-24 - Evi

Dit zijn de winnaars van de Factory of the Future Awards 2021!

Cargill, Danone, Delhez Tôlerie en L’Oréal mogen zich sinds 23/02/2021 de nieuwe Factories of the Future noemen. Continental, Provan, St-engineering, Borit en Nuscience konden hun eerder behaalde Factory of the Future-titel verlengen. Zo klokt het totaal van Belgische Factories of the Future af op 42 bedrijven. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Thumbnail Website Innovation Day

2021-02-04 - Evi

WOOD.BE Innovation Day: nabeschouwing

Deze Innovation Day stond in het teken van digitale transformatie. Digitalisering was de voorbije jaren sowieso al uitgegroeid tot één van de prioriteiten voor onze industrie en de komst van corona heeft dit proces alleen maar versneld. Dit vormde het vertrekpunt voor het verhaal dat u gebracht werd op 28/1/2021. Ook voor de hout- en meubelsector is de oprukkende digitalisering namelijk bijzonder relevant! De Innovation Day zelf werd eveneens gedigitaliseerd en in de vorm van een webinar gegoten. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›