COOVIRH

Coronaveiligere Omgevingen voor Onverpakte Voeding In Retail en Horeca

Met het COOVIRH-project (Coronaveiligere Omgevingen voor Onverpakte Voeding In Retail en Horeca) project willen we de verkoop van onverpakte voedingsmiddelen normaliseren in retail en horeca door het aanleveren van doeltreffende voorzorgsmaatregelen.

Ook al is er (nog) geen wetenschappelijk bewijs dat het Corona virus overgedragen wordt via voeding, zijn er consumenten die een vorm van smetvrees ontwikkeld hebben t.a.v. voeding die door andere consumenten ‘zou’ aangeraakt zijn. Andere voedingsbedrijven kenden dan weer een grote omzetdaling door de sluiting van de horeca, catering (bedrijfs- en schoolrestaurants), feest- en evenementsector. Ook in deze sectoren zijn ‘open’ buffetten waar verse voeding aangeboden wordt belangrijk en bedrijven vrezen dat zelfs bij heropstart de verkoop van dit soort voedingswaren niet normaliseert zonder bijkomende oplossingen om de consumenten gerust te stellen.

Mogelijks kunnen nieuwe types van winkel- of horecameubelen of andere duurzame verpakkingen een oplossing bieden om het aantrekkelijke assortiment van verse, onverpakte producten op een veilige manier te blijven aanbieden.

Daarom zal een multidisciplinair team van specialisten uit de voedings-, winkel & horeca meubel- en verpakkingsindustrie economisch haalbare, coronaveiligere oplossingen zoeken in binnen- en buitenland.

Dit project wordt gesteund door VLAIO en uitgevoerd in samenwerking met Flanders' Food, Pack4FOOD en Unizo, met begeleiding van Fevia Vlaanderen, Horeca Vlaanderen, de Federatie van Grote Bakkerijen van België, Fedustria, Comeos, Idewe, Sciensano en Fresh Trade.

Houd onze actuapagina in de gaten voor alle updates!

Contact: alan@wood.be

Footer Mailing Praktijkgids