D4 C Logo

2023-07-14 - Evi

‘DESIGN-FOR-CIRCULARITY’ RICHTLIJNEN VOOR BEDDING ONTWERPERS NU BESCHIKBAAR!

Begin juli 2023 publiceerde VALUMAT vzw, de Belgische beheersinstantie voor uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor matrassen, 'Design-for-Circularity' (D4C) richtlijnen voor matrassen in drie talen: NL, FR, EN. Deze D4C richtlijnen zijn opgesteld door WOOD.BE, Belgisch kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie, en maken deel uit van het VALUMAT Design-for-Circularity (D4C) programma gericht op ecodesign en preventie. De Design-for-Circularity' (D4C) richtlijnen voor matrassen zijn vanaf nu beschikbaar. Meer weten? Klik hieronder dan zeker verder!

lees meer ›
Teken Logo Valumat

2023-07-03 - Evi

Projectoproep Valumat

In naam van alle aangesloten producenten en invoerders van matrassen, voert Valumat v.z.w. de verplichtingen i.v.m. de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid van matrassen op een collectieve manier uit. In dit kader dient Valumat de nodige initiatieven te nemen inzake preventie, ecodesign en het hoogwaardig sluiten van de kringloop, om de milieu-impact afkomstig van afgedankte matrassen te verminderen. Dit zonder een vermindering van het slaapcomfort en de productdifferentiatie. Hiervoor wil Valumat projecten financieel steunen die deze doelstellingen helpen bereiken. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Wood Be 2022

2023-06-22 - Evi

WOOD.BE in 2022: Back to the future!

2022 was het jaar van onze 75e verjaardag en tal van andere activiteiten. Benieuwd? Klik hieronder dan zeker verder.

lees meer ›
Peter Van Hoecke

2023-06-09 - Evi

Waarom zou u lid worden van ons lerend netwerk Future Furniture? Peter Van Hoecke zegt het u met plezier!

Van Hoecke is al enkele jaren lid van Future Furniture, een lerend netwerk waarin gelijkgezinde bedrijven uit de meubelwaardeketen de uitdagingen van de toekomst met beide handen vastgrijpen. We vroegen aan CEO Peter Van Hoecke waarom Van Hoecke lid werd en wat niet alleen voor hen maar ook voor de rest van de sector de meerwaarde is van zo’n lerend netwerk. Klik hieronder verder voor meer informatie.

lees meer ›
Logo Recurwood

2023-06-08 - Evi

RecurWood op zoek naar bedrijfscases!

Binnen het COOCK-project RecurRWood sloegen WOOD.BE en Buildwise de afgelopen 3 jaar de handen in elkaar om een antwoord te bieden op de uitdagingen van de hedendaagse houtbouwpraktijk. Op 26/05 rondden we met een succesvol slotevent het collectieve luik van RecurWood af. Om de opgedane kennis verder om te zetten in de praktijk gaat het project nog een jaart verder op individueel bedrijfsniveau. We doen dan ook een hartelijke oproep naar individuele bedrijfscases. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Fo F 24 Website

2023-06-02 - Evi

Stel u hier kandidaat voor de Factory of the Future-awards 2024!

Heeft uw onderneming inspanningen geleverd om zich aan te passen aan het Industrie 4.0-model en zich te transformeren in een fabriek van de toekomst? Hebt u dankzij die transformaties uw concurrentiepositie kunnen versterken en uw aanwezigheid in ons land kunnen verankeren? Stel u dan zeker kandidaat voor de Factory of the Future-awards 2024! Klik hieronder verder voor meer informatie.

lees meer ›
Thumbnail Website Innovation Day 23

2023-06-01 - Evi

WOOD.BE Innovation Day 2023: (her)bekijk hier alle presentaties!

Op 25/05/2023 organiseerde WOOD.BE na twee virtuele edities opnieuw een fysieke editie van de WOOD.BE Innovation Day die dit jaar volledig in het teken stond van de strijd tegen klimaatverandering. Eén van de grootste uitdagingen waar we als mens, maatschappij en onderneming mee worden geconfronteerd. Voor vele ondernemingen uit de hout- en meubelindustrie roept dit nog tal van vragen op. Met enkele straffe praktijkgetuigenissen én een keynote presentatie bezorgden we de deelnemers dan ook de nodige inzichten. Kon u er zelf niet bij zijn of wenst u de presentaties graag te herbekijken? Klik hieronder dan zeker door!

lees meer ›
Henry Van De Velde Awards

2023-04-21 - Evi

De inschrijvingen voor de Henry van de Velde Awards 24 zijn geopend!

Zoals elk jaar betekenen de Henry van de Velde Awards een kroon op het werk van ontwerpers en bedrijven die design op een slimme manier integreren in hun onderneming. Designers en bedrijven kunnen hun projecten vanaf nu registreren voor een van de negen categorieën en zo kans maken op de felbegeerde designprijzen. Klik hieronder verder voor meer informatie.

lees meer ›
Thumbnail Website Living Lab

2023-01-20 - Evi

22 living labs gaan voor doorbraken richting een circulaire economie

Vlaanderen wil het verbruik van materialen en de broeikasuitstoot tegen 2030 drastisch verminderen. Daarmee schaart deze Vlaamse Regering zich voluit achter de Europese Green Deal. Op vraag van minister van Innovatie Jo Brouns kende de regering 18,4 miljoen euro steun toe via de relancemiddelen. Binnen de oproep Living Labs ondersteunt VLAIO hiermee 22 baanbrekende circulaire projecten. Het gaat dan bijvoorbeeld om minder verbruik van grondstoffen, hergebruik van materialen of herbestemming van onderdelen. Klik hieronder door voor meer informatie

lees meer ›
Logo Wood Be

2022-12-23 - Evi

WOOD.BE wenst u een sprankelend 2023!

WOOD.BE wenst u een sprankelend 2023! Klik hieronder door voor meer informatie!

lees meer ›