WOOD.BE Innovation Day 2023: (her)bekijk hier alle presentaties!

Id23 Visual Website

Op 25/05/2023 organiseerde WOOD.BE na twee virtuele edities opnieuw een fysieke editie van de WOOD.BE Innovation Day die dit jaar volledig in het teken stond van de strijd tegen klimaatverandering. Eén van de grootste uitdagingen waar we als mens, maatschappij en onderneming mee worden geconfronteerd. Voor vele ondernemingen uit de hout- en meubelindustrie roept dit nog tal van vragen op. Met enkele straffe praktijkgetuigenissen én een keynote presentatie bezorgden we de deelnemers dan ook de nodige inzichten. Kon u er zelf niet bij zijn of wenst u de presentaties graag te herbekijken? Geen probleem, hieronder vindt u alvast een overzicht van de presentaties van de gastsprekers. Via het formulier onderaan de pagina krijgt u gratis toegang tot zowel de presentaties van de verschillende sprekers alsook de opnames.

Klaas Holsters (Innovation expert, WOOD.BE) - Klimaatneutraal en circulair, hoe begin je eraan?

Hoe maak ik mijn onderneming klimaatneutraal? Wat is de link tussen klimaatneutraal ondernemen en circulaire economie? Hoe transformeer ik mijn product, proces en businessmodel volgens de principes van de circulaire economie?

Flore Callier (Duurzaamheidscoördinator, Van Hoecke) - Van Hoecke, een CO2 neutrale onderneming

Meten is weten en daarom liet Van Hoecke al in 2015 een carbon footprint berekening uitvoeren. De CO2 uitstoot van 840 ton was het startpunt voor een uitgebreid actieprogramma. De bedoeling was duidelijk: die uitstoot moest naar beneden en liefst zo veel mogelijk. Door al deze acties mag Van Hoecke zich sinds 2020 een CO2 neutrale onderneming noemen.

Pieter Dondeyne (Founder Circular Matters) - Circular Matters, biogebaseerd en 100% recycleerbaar

Circular Matters maakt gebruik van de kracht van planten om materialen te creëren die fossiele kunststoffen en harsen vervangen. Het doel is om bij te dragen aan het pad naar een duurzamere toekomst door hoogwaardige materialen te maken van plantaardige bronnen. Circular Matters gebruikt lokale, natuurlijke reststromen om zowel 3D-gevormde producten als panelen te produceren.

Nele Vlaeminck (Co-Founder & CEO Sofar) - SOFAR, de circulaire sofa

Sofar is opgericht door interieurdesigner Nele Vlaeminck en productontwikkelaar Esther Noëth. Sinds eind 2020 is het duo bezig met een droom: een duurzame zetel op de markt brengen die eindeloos modulair is. Midden 2021 werd het concept van Sofar geboren: een sofa gemaakt volgens de principes van de circulaire economie en inspelend op extra gemak voor de eindgebruiker.

Panelgesprek 'Klimaatneutraal, het nieuwe normaal' - Werner Annaert (OVAM), Karla Basselier (Fedustria), Robin Van Asbroekc (Unilin Panels) & Chris De Roock (WOOD.BE)

Het panelgesprek kan u integraal (her)bekijken door u via onderstaand formulier gratis aan te melden.

Alan Dergent (Innovation expert, WOOD.BE) - Hoe kan WOOD.BE u helpen?

WOOD.BE is het kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie. Via onderzoeksprojecten en living labs ontwikkelt WOOD.BE nieuwe inzichten en nieuwe kennis en zet deze ook om in diensten en adviezen voor de bedrijven. Op deze manier ondersteunen wij u in de transitie van uw onderneming naar een circulaire en klimaatneutrale toekomst.

Stefaan Vandist (Partner bij We Are Impact Collective) - De kracht van provotyping

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker door klimaaturgentie, groeiend bewustzijn en nieuwe Europese regelgeving. Innovatiestrateeg Stefaan Vandist neemt ons mee op een inspirerende reis langs creatieve broedplaatsen waar duurzame toekomstplannen vorm krijgen. Hij promoot “provotyping” (provocatief prototypen): aantrekkelijke en tastbare experimenten voor duurzaamheidsprojecten buiten vergaderzalen. Stefaan Vandist, auteur van meerdere boeken, legt graag uit hoe dit leidt tot impactvolle innovatieprocessen aan de hand van zijn eigen projecten.

Vragenronde

De vragenronde kan u integraal (her)bekijken door u via onderstaand formulier gratis aan te melden.

Met de medewerking van:

Overzicht Sponsors Website

____________________

Ik (her)bekijk graag de WOOD.BE Innovation Day 2023!

____________________
#industriepartnerschap #sterkondernemen

Banner New Industriepartnerschap Wood Website