Joao Luccas Oliveira Nvjz Dlv8F E Unsplash 1

2023-01-25 - Evi

Infosessie 'Bouwen in de hoogte met hout' op 07/02 - 16/02 of 28/02

In het kader van de lopende houtpromotiecampagne ‘Hout. De natuurlijke keuze’ organiseert Fedustria in samenwerking met de Vlaamse architectenvereniging NAV een infosessie over bouwen in de hoogte met hout. Klik hieronder door voor meer informatie

lees meer ›
Ecy Twin 2

2022-11-22 - Evi

Slotevent Ecy-Twin: eco-innovatie in de textiel- , hout- en meubelsector - 14/12/2022!

Bent u geïnteresseerd in de ontwikkeling van nieuwe duurzame diensten en producten en betere milieuprestaties? Het project ECY-TWIN biedt u een overzicht van de knowhow die ondernemingen kunnen inzetten op vlak van duurzaamheid, microverontreiniging, lokale bevoorrading, levenscyclusanalyse en digitalisering om hiermee de impact van hun waardeketen te verkleinen. Laat u inspireren door getuigenissen van fabrikanten en onderzoekers en kom op 14 december naar ons slotevent! Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Logo Recurwood

2022-11-09 - Evi

Workshop RECURWOOD op vrijdag 09/12/2022 - Optimalisatie van bouwknopen

Binnen het kader van het project RECURWOOD, brengen we verschillende disciplines bij elkaar: stabiliteit, bouwfysica, brandweerstand en akoestiek. Op vrijdag 09/12 organiseren WOOD.BE en WTCB een nieuwe workshop, ditmaal met de focus op de optimalisatie van bouwknopen op thermisch,akoestisch en brandtechnisch vlak. Klik hieronder door voor meer informatie!

lees meer ›
Logo Wood Be

2022-11-03 - Evi

Roadshow Van Hoecke op woensdag 30/11/2022!

In het kader van het #industriepartnerschap, een door VLAIO gesteund initiatief om ambitieus ondernemen en innoveren in Vlaanderen te stimuleren, wordt een roadshow georganiseerd bij enkele topbedrijven uit de Vlaamse industrie. Op woensdag 30 november 2022 nodigen Fedustria en WOOD.BE u van harte uit voor een inspirerend bezoek bij “Factory of the Future” Van Hoecke te Sint-Niklaas. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Amr Taha Lly Pz6 Ing40 Unsplash 1

2022-08-23 - Evi

Studienamiddag: Eurocode 5 en verder: Ontwerp van houtskeletbouw in en voorbij het normatief kader

Hoewel houtskeletbouw steeds meer toegepast wordt, blijft het aspect stabiliteit vaak onderbelicht. Bovendien biedt de ontwerpnorm, de Eurocode 5, niet altijd methodes of oplossingen voor de huidige houtskeletbouwpraktijk. Het doel van deze studienamiddag is om ontwerpers een overzicht te geven van de belangrijkste stabiliteitsprincipes bij houtskeletbouw, en dit in het licht van de huidige en aankomende Eurocode 5-norm. Daarnaast wordt een blik geworpen op de meest recente onderzoeksresultaten op vlak van de analyse van houtskeletstructuren. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Logo Recurwood

2022-05-20 - Evi

Recurwood workshop: vochtaspecten bij bouwen met hout - donderdag 16/06/2022!

In de vierde RecurWood-workshop gaan we dieper in op de problematieken rond vochtaspecten bij bouwen met hout. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Thumbnail Website

2022-03-11 - Evi

Inspired By Wood op 26/04/2022

Op dinsdag 26 april 2022 organiseert WOOD.BE de tweede online editie van ‘Inspired by WOOD’. Dit event zet de waardeketen hout in de bouw op weg naar een circulaire economie. Tijdens dit webinar ontdekt u de vele opportuniteiten van circulair denken voor uw bedrijf. Klik hieronder door voor meer informatie en laat u op 26 april inspireren door de visies van experten en getuigenissen van toonaangevende marktspelers.

lees meer ›
Logo Recurwood

2022-02-08 - Evi

Recurwood-workshop: thema gevels op donderdag 10/03/2022!

In deze RecurWood-workshop gaan we dieper in op de aspecten van akoestiek, brandreactie en brandweerstand en stabiliteit bij gevels. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Logo Wood Be

2022-01-25 - Evi

Webinar (x2): Luchtkwaliteit op de werkplek (22/02) & Externe diensten (24/02)

De ons intussen bekende covidmaatregelen verhinderen ons het vlot organiseren van fysieke infosessies. Niettemin wil onze stuurgroep Preventie haar trouwe, en uiteraard ook nieuwe deelnemers blijven dienen! Wij bieden dan ook graag 2 webinars aan voor Preventieadviseurs, Zaakvoerders en Leidinggevenden. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Thumbnail Website

2021-12-10 - Evi

WOOD.BE Innovation Day 27/01/2022

Het centrale thema van deze editie is "The Right Customer Experience"; hoewel elke klant uniek is en eigen wensen en behoeften heeft, kiezen we er als onderneming vaak nog voor om al onze klanten op dezelfde wijze te benaderen. Digitale technologie laat ook binnen de meubelindustrie meer dan ooit toe om elke klant op maat te behandelen volgens diens specifieke behoeften en verwachtingen zonder aan efficiëntie in te moeten boeten. Slimme automatisatie is daarbij een belangrijke driver. En een tevreden klant is een trouwere klant. Benieuwd naar meer? Klik hieronder dan zeker door

lees meer ›