Ce 3

2019-04-17 - Evi

Infosessie CE-markering van houten bouwelementen - 15.05.2019

Bent u een producent of invoerder van houten bouwproducten, zoals houten plaatmateriaal, gelijmd massief of gelijmd gelamelleerd hout, gevingerlast hout voor constructieve toepassingen, op sterkte gesorteerd structuurhout, houten vloer-, wand- of gevelbekleding,… ? Zit u met vragen over CE-markering van houten bouwproducten? Wenst u exact te weten welke verplichtingen dit al dan niet inhoudt voor uw onderneming? Mis deze infosessie dan niet!

lees meer ›
Prowood Vierkant

2018-09-13 - Evi

WOOD.BE update @ Prowood Infosessie 24.10.2018

Tijdens deze infosessie geven experten van WOOD.BE u een update van enkele actuele dossiers, waaronder de CE-markering van brandwerende deuren en de testmogelijkheden die het nieuwe afwerkingslabo van WOOD.BE biedt aan de bedrijven uit de sector.

lees meer ›
Logo Wood Be

2018-08-13 - Evi

Studienamiddag "Stabiliteit bij houtskeletbouw" - 13.09.2018

Hoewel houtskeletbouw vandaag de dag meer toepassing vindt, blijft het aspect stabiliteit vaak onderbelicht. Het doel van deze studienamiddag is dan ook om architecten en ingenieurs een overzicht te geven van de belangrijkste stabiliteitsprincipes bij het ontwerp van houtskeletbouwwoningen. Zonder te willen vervallen in technische detailberekeningen, beoogt deze namiddag om op heldere, wetenschappelijk correcte manier een aantal dimensioneringsrichtlijnen mee te geven.

lees meer ›

2018-05-10 - Webmaster

Optimo trendseminarie op 21 juni 2018

Naar jaarlijkse traditie maken WOOD.BE en Optimo zich op om u te voorzien van een portie trendinformatie en -inspiratie! Dit jaar gooien we het over een andere boeg en stoppen het trendseminarie in een nieuw kleedje.

lees meer ›

2018-05-10 - Webmaster

September: studiereis naar Milaan

Van 16 tot 19 september trekken WOOD.BE en The Argonauts naar Milaan voor een learning journey over het thema ‘End-user experience’. We ontdekken hoe de Italiaanse designwereld zich voorbereidt op een toekomst waarin nieuwe technologieën en wereldwijde concurrentie de beroemde Italiaanse designtraditie uitdagen. Hoe creëren de Italianen nieuwe producten en gebruikerservaringen om in deze nieuwe realiteit te overleven? Wat kunnen we van hen leren?

lees meer ›
Visual Home Of The Future

2018-02-05 - alan@wood.be

The Home of the Future 22.02.2018

WOOD.BE nodigt u uit op een inspirerende namiddag met netwerk moment. Carsten Beck, director/futurist bij het visionaire Copenhagen Institute for Future Studies brengt een toekomstscenario op maat van de meubel- en interieursector:

'The home of the future will be digitized and emotional.  As technology and lifestyles changes, life at home will change accordingly. New functionalities and designs will emerge and new ways of perceiving homes - especially amongst young people - will emerge as well.'

lees meer ›
Trendseminarie2017 Thumbnail Actua Fin

2017-05-18 - Webmaster

Optimo Trendseminarie 2017


Op dinsdag 20 juni 2017 kan u bij WOOD.BE/Optimo terecht voor uw jaarlijkse portie trendinformatie.

lees meer ›
Hands On Design

2017-01-23 - Webmaster

Vakmanschap 2.0 meets Industry 4.0

Op dinsdag 29 november nodigde WOOD.BE bedrijven, ontwerpers en andere geïnteresseerden uit voor een inspirerende namiddag in het Design Museum te Gent. 

Tijdens dit event focusten we op de invloed van ambacht en vakmanschap op innovatie in de industrie. Dit thema werd toegelicht en geïllustreerd aan de hand van een wervelende beeldencaroussel.

lees meer ›