WOOD.BE certificatie

Zekerheid op vlak van veiligheid en kwaliteit op basis van een certificatieschema ontwikkeld door WOOD.BE

Gezien het steeds groter belang dat wordt gehecht aan de veiligheid van de consument is het gangbaar dat fabrikanten, ontwerpers en invoerders de gezonde reflex hebben om hun producten grondig te bestuderen alvorens ze op de markt te brengen. WOOD.BE biedt u hierbij graag zijn diensten aan als labo en als certificatie-instelling.

Diezelfde consument wenst ook zekerheid over de kwaliteit en duurzaamheid van de producten die hij koopt. Op basis van Europese normen heeft WOOD.BE onderstaande certificatieschema’s ontwikkeld. Ze behandelen onder meer de verlijmingskwaliteit van gelijmde profielen, ze evalueren afwerkingssystemen voor buitenschrijnwerk en stellen eisen naar de performantie van hout behandeld met een preventieve houtbescherming. Sinds november 2019 biedt WOOD.BE ook vrijwillige meubelcertificatie aan.

Indien u graag inspeelt op punten – zoals veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid - die voor uw eindklant belangrijk zijn, indien u zich wilt onderscheiden van de concurrentie of indien u gewoon zeker wilt zijn van de performantie van uw product, dan bieden wij u een passende certificatie aan. Het volstaat het aanvraagformulier ingevuld terug te sturen of ons te contacteren voor verder info. Onderstaande bijzondere certificatiereglementen van WOOD.BE beschrijven de voorwaarden, vereisten en kosten van een dergelijke certificatie.

Via de certificaten database kunt u de bedrijven opsporen die door WOOD.BE reeds zijn gecertificeerd.

Onderwerp Bijzonder certificatiereglement Contactpersoon
Niet-structurele verlijmde profielen WOOD.BE_13307 inge@wood.be
Behandelingsstations NF WOOD.BE_NF-B50-105-03 sebastien@wood.be
Behandelingsstations EN 15228 WOOD.BE_15228 sebastien@wood.be
WOOD.BE meubelcertificatie WOOD.BE_Certificatie van meubels Raymond@wood.be
Thermisch gemodificeerd hout WOOD.BE_Certificatie thermisch gemodificeerd hout imke@wood.be