Ook WOOD.BE is op weg naar een innovatieve en duurzame toekomst!

Het is de missie van WOOD.BE om de bedrijven uit de hout- en meubelindustrie te ondersteunen bij het realiseren van een innovatieve en duurzame toekomst. Daarom is het belangrijk om ook regelmatig stil te staan bij onze eigen toekomst en deze eveneens innovatief en duurzaam te maken.

Eind 2022 keurde WOOD.BE een omvangrijk investeringspakket goed. Het chemisch labo wordt grondig vernieuwd en er komt een gloednieuw duurzaamheidslabo. Gekoppeld aan ons nieuw ERP-systeem wordt er ook een “customer portal” ontwikkeld, wat ons moet toelaten om onze klantbedrijven nog beter tot dienst te zijn.

De activiteiten van WOOD.BE vergen niet alleen mankracht, maar ook energie. In het licht van onze eigen duurzame toekomst hebben we dan ook beslist om onze eigen ecologische voetafdruk te verkleinen via enkele groene investeringen:

  • 2 elektrische laadpalen met telkens 2 aansluitpunten, goed voor 4 wagens die elk kunnen opladen tot 22 kW (AC). De laadpalen zijn tevens toegankelijk voor onze bezoekers. Naarmate de elektrificatie van ons wagenpark voortschrijdt, kan het aantal laadpalen nog worden uitgebreid;
  • Onze kantoorruimtes waren toe aan een totaalrenovatie, het uitgelezen moment om onze HVAC-installatie te vervangen. Vanaf januari 2024 zullen onze kantoorruimtes, inclusief laboratoria, gekoeld of opgewarmd worden dankzij 4 warmtepompen. Het jaarlijkse energieverbruik hiervan wordt geschat op 46 MWh. Dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de installatie van 166 zonnepanelen, goed voor een geschatte opbrengst van 71 MWh en een max. bezetting van 356,5 m2 van ons dak.

De renovatiewerken duren (onder voorbehoud) nog tot januari 2024. Onze medewerkers blijven bereikbaar via telefoon en mail. Tijdelijke kantoor- en vergaderruimte is beschikbaar bij onze buren van Fedustria (Hof ter Vleestdreef 5, 1070 Brussel). Onze parking werd deels omgetoverd tot een werfzone, al zijn er nog voldoende plaatsen beschikbaar aan de voorkant van de site.

Onze labomedewerkers ondervinden geen hinder van de renovatiewerken, zij blijven te allen tijde aan de slag in ons eigen gebouw.

Door te werken aan onze eigen innovatieve en duurzame toekomst kunnen we de uwe beter helpen realiseren, niet voor niets onze missie, toch?