Frequently Asked Questions (FAQ)

De meest gestelde vragen over veiligheid op het werk en de werking van de dienst Health & Safety

Kan iedereen klant worden van de dienst Health & Safety?

Ja, iedereen kan zich aansluiten bij onze dienst Health & Safety. Leden van paritair comité 126 kunnen aansluiten aan een voordeeltarief.

Wij hebben bezoek gehad van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, dienst toezicht welzijn op het werk (FOD WASO TWW). Hoe moet het nu verder?

Neem gerust contact met onze dienst Health & Safety. Wij maken met u een afspraak en zorgen dat we op een pragmatische manier uw preventiebeleid vooruit helpen, in regel met de geldende wetgeving.

Hoe gaan jullie tewerk?

Wij maken met u een afspraak en komen ter plaatse om de nodige documenten op te maken. U krijgt deze van ons in een direct bruikbare vorm.

Indien we bij de dienst Health & Safety van WOOD.BE aansluiten, dienen we dan niet meer aangesloten te zijn bij onze externe dienst voor preventie en bescherming?

Neen, indien uw bedrijf werknemers in dienst heeft, dient u zich nog altijd aan te sluiten bij een externe dienst voor preventie en bescherming. Dit is een wettelijke verplichting. Aansluiten bij de dienst Health & Safety doen de bedrijven van de hout- en meubelindustrie omwille van het praktische en direct toepasbare veiligheidsadvies.

Wat is OiRA?

OiRA staat voor Online interactive Risk Assessment. Het is een op het web gebaseerde tool om risicoanalyses op het gebied van gezondheid en veiligheid op uw werkplek uit te voeren. Wilt u meer info of de checklist gebruiken: www.oiraproject.eu