Inspired By Wood: bekijk hier alle presentaties!

De circulaire economie biedt tal van kansen voor de waardeketen hout in de bouw. De transitie ernaartoe echter is complex. Daarom organiseerde WOOD.BE op donderdag 29/04/2021 Inspired By Wood, een online event met als centrale thema "circulaire economie", een uitgelezen kans om kennis, praktijkervaring en de visie van experten met u te delen zodat uw bedrijf kan bouwen aan een duurzame toekomst.

Misschien kon u door omstandigheden niet aanwezig zijn, of misschien herbekijkt u graag één van de presentaties. Geen probleem, hieronder vindt u een overzicht van de presentaties van onze gastsprekers. Wij hopen alvast dat u "Inspired By Wood" (bent) geraakt.

Imke De Windt (WOOD.BE) - Service Life Production = WOODFORLIFE

Hout is een duurzaam en hernieuwbaar materiaal. Wekelijks ontvangt WOOD.BE vragen over het materiaal hout, over het verbeteren van kritische productdetails, over het gebruik en onderhoud ervan, en over de garantie op houten producten. Het inschatten van de levensduur, of Service Life Prediction (SLP) vormt het centrale thema van het onderzoeksproject WOODFORLIFE

Bekijk Imke haar presentatie hier via pdf-vorm.

Jeroen Gielen (Machiels Building Solutions) - State of the art in houtskeletbouw

Circulair bouwen wordt steeds belangrijker. Machiels Building Solutions zal aan de hand van concrete cases en inzichten in het prefab bouwproces haar best practices rond circulair denken binnen de houtskeletbouw toelichten. Daarnaast blikt Jeroen vooruit op de visie van Machiels Building Solutions rond circulariteit binnen de houtskeletbouw.

Bekijk Jeroen zijn presentatie hier via pdf-vorm.

Nadja Van Houten (Bureau Bouwtechniek) - Gare Maritime: circulair aanbesteden & circulaire gevelrenovatie

Bureau Bouwtechniek stond in voor de technische en financiële studie voor het behoud van het station Gare Maritime daterend uit het begin van de 20e eeuw. Tijdens Inspired by WOOD zal Bureau Bouwtechniek de uitvoeringsmethodiek toelichten, evenals de leerlessen over het implementeren van nieuwe reversibele bouwmethodieken in bestaande gebouwen.

Presentie in pdf-vorm nog in aantocht...

Leen Gorissen (Centre 4NI) - Innovation inspired by Nature: building the future of innovation on millions of years of field tests

De natuur werkt al 3,8 miljard jaar in circulariteit. Hoe kunnen bedrijven inspiratie putten uit deze oneindige bron van Natural Intelligence (NI)?
In deze keynote over Natural Intelligence deelt Leen Gorissen met u enkele van de meest geavanceerde denkwijzen en vernieuwingen op het gebied van bio-geïnspireerde innovatie met betrekking tot een circulaire economie.

Bekijk Leen haar presentatie hier via pdf-vorm.

Q&A

Tijdens de Q&A werden de vragen beantwoord die de deelnemers ons toestuurden tijdens de webinar. Hieronder een overzicht.

Met dank aan onze sponsors:

Logos Sponsors

#industriepartnerschap #sterkondernemen

Banner Ip Website