Innovation Day 2024: bekijk hier alle presentaties!

Wist u dat 80% van de milieu-impact van een product wordt bepaald tijdens het ontwerpproces? Om de transitie naar een circulaire economie te maken is het dus essentieel om de principes van “Design 4 Circularity” toe te passen. Daarom organiseerde WOOD.BE op 23/05/2024 de WOOD.BE Innovation Day in Zwart-Wit te Gent. Tijdens deze inspirerende namiddag gingen we samen met inspirerende praktijkgetuigenissen en deskundige sprekers dieper in op "Design 4 Circularity". Het ideale recept voor de deelnemers om zelf aan de slag te gaan met de verworven inzichten. Hieronder vindt u alvast de aftermovie én hier de link naar de reportage op Kanaal Z!

Misschien kon u door omstandigheden niet aanwezig zijn of misschien herbeleeft u graag één van de presentaties. Geen probleem, hieronder vindt u alvast een overzicht van de presentaties van onze gastsprekers. Door u aan te melden via het onderstaande formulier, krijgt u gratis toegang tot alle presentaties inclusief video-opnames van de WOOD.BE Innovation Day.

Klaas Holsters - "Design 4 Circularity" by WOOD.BE

Klaas neemt u mee doorheen een aantal onderzoeksprojecten van WOOD.BE waarbij “Design 4 Circularity” centraal staat. Voor diverse productgroepen stelt het team van WOOD.BE richtlijnen voor circulair ontwerp op. Dankzij deze vuistregels kunnen bedrijven sneller en gemakkelijker aan de slag met “Design 4 Circularity”.

Kathrin Kutlescha (Europese Commissie) - Ecodesign for Sustainable Products Regulation

Door onvoorziene omstandigheden kon Kathrin niet aanwezig zijn op onze Innovation Day. Daarom vaardigde ze haar collega Carsten Wentink af. Zijn presentatie en video-opname vindt u door u gratis aan te melden via onderstaand formulier.

Pieter Lesage (Studio Dott) - Duurzaamheid integrereren in het ontwerpproces

Pieter Lesage is een designer die net op een andere manier denkt. Hij zal ons gidsen door een ontwerpproces waarbij logisch redeneren en systemisch ontwerp de maatstaf zijn. Denken in scenario’s maakt het makkelijker om de vuistregels van “Design 4 Circularity” te implementeren en correcte keuzes te maken.

Anne Lenaerts (Transmoove/Nnof) - circulair ondernemen, de do's and don'ts vanuit de dagelijkse economische realiteit

Anne Lenaerts is mede-eigenaar van Transmoove, een dienstenbedrijf met 100 medewerkers dat oplossingen biedt gaande van kantoorontwerp en verhuizingen tot meubeltransformaties en logistieke oplossingen. Dochterbedrijf Nnof (Nearly New Office Furniture) ontwerpt en begeleidt duurzame kantoorinrichtingen en maakt circulaire kantoormeubelen.

Dirk Wynants (Extremis) - Biophilic Design

De voorbije dertig jaar stampte Dirk Wynants met designmeubelmerk Extremis een wereldspeler uit de West-Vlaamse grond. Hij ontwikkelde een holistische visie die telkens opnieuw nauw wordt afgetoetst aan de veranderende maatschappelijke context. Die onophoudelijke zoektocht naar relevantie is wat Dirk drijft. In deze presentatie gaat hij in op “Biophilic Design” dat reeds sinds het prille begin deel uitmaakt van het Extremis DNA en terug te vinden is in al zijn ontwerpen. “Biophilic Design” herintroduceert natuurlijke elementen in de maatschappij en zorgt voor meer verbinding tussen mens, natuur en andere organismes.

Dr. ir. Marcel den Hollander (circular design consultant & researcher / RUAS Professor Circular Design & Manufacturing)

Foto 195


Op expliciete vraag van Marcel zal zijn presentatie en video-opname niet gedeeld worden. Alvast bedankt voor uw begrip.

Aanmeldformulier

_________________

In samenwerking met:


#industriepartnerschap #sterkondernemen

Banner New Industriepartnerschap Wood Website