EU Product Safety Award 2021: Erkenning voor innovatie en excellentie op het gebied van productveiligheid

Psa2021 Key Visual 16 9 Nl

De EU-prijs voor productveiligheid eert bedrijven – groot en klein –die een stap verder gaan om hun klanten te beschermen en aan de strengste normen te voldoen. Klik hieronder door voor meer informatie.

De prijs werd in 2019 geïntroduceerd om bedrijven die consumentenveiligheid in hun activiteiten centraal stellen erkenning en zichtbaarheid te bieden. De prijs is ook bedoeld om het consumentenbewustzijn over productveiligheid te vergroten en beter geïnformeerde aankoopkeuzes te stimuleren.

Dit jaar is de EU-prijs voor productveiligheid gericht op twee categorieën: het beschermen van de veiligheid van kwetsbare consumentengroepen en het combineren van veiligheid met nieuwe technologieën. Er worden in totaal 12 winnaars gekozen: in beide thematische categorieën worden drie mkb-bedrijven en drie grotere ondernemingen onderscheiden met goud, zilver of brons.

De winnaars ontvangen de prijs uit handen van Didier Reynders, Europees commissaris voor Justitie, tijdens de uitreikingsceremonie op 23 september, die tevens door andere hoogwaardigheidsbekleders zal worden bijgewoond. Het winnen van een prijs betekent voor bedrijven brede erkenning, versterking van hun reputatie en een kans zich te positioneren als marktleider op het gebied van productveiligheid.

Om te kunnen inschrijven moeten bedrijven gevestigd zijn in een van de 30 landen van de Europese Economische Ruimte (de 27 EU-lidstaten plus IJsland, Liechtenstein en Noorwegen). Meer informatie over de categorieën, wie in aanmerking komen en de inschrijvingsprocedure vindt u hier: https://ec.europa.eu/product-safety-award/

Inschrijven kan tot 30 april 2021. Voor bedrijven die zich hebben bewezen op het gebied van consumentenveiligheid en graag willen uitblinken, is deze prijs een uitgelezen kans om zich te presenteren!