Download hier de presentaties van de Infosessie MEUBEL UPDATE @ Prowood 2021!

Bedankt

Op woensdag 20 oktober 2021 organiseerde WOOD.BE de infosessie "MEUBEL UPDATE @ Prowood 2021". Een aantal actuele thema's zoals CE-markering van elektrisch bediende meubelen, ecodesign van meubelen en circulaire economie werden er toegelicht. Wenst u de presentaties nog eens door te nemen? Of kon u er door omstandigheden niet bij zijn? Geen nood, hieronder vindt u alle presentaties terug!

CE-markering van elektrisch bediende meubelen
Brengt uw bedrijf elektrisch bediende of verstelbare zetels, bedden, werkbladen, kasten of andere meubelen op de markt? Door een recente, nieuwe interpretatie van de Europese machinerichtlijn bent u in dat geval verplicht om in te staan voor de CE-markering van uw product. Onderstaande presentatie geeft u meer informatie over wat deze Europese richtlijn precies voor u inhoudt, zoals het opmaken van een technisch dossier, het uitvoeren van een risicoanalyse, het aanbrengen van CE-markering, …

Download hier de presentatie.

Ecodesign van meubelen
80% van de ecologische impact van een product wordt bepaald tijdens de ontwerpfase. Daarom ligt ecodesign aan de basis van de circulaire economie van morgen. Maar hoe begint u hiermee? De voorbije jaren heeft WOOD.BE tal van onderzoeksprojecten uitgevoerd naar de mogelijkheden van ecodesign voor diverse types van producten, gaande van kantoormeubelen tot matrassen. Voldoende om heel wat praktische tips & tricks mee te geven waarmee u aan de slag kan om ecodesign te implementeren in uw bedrijf! Download daarom hier de presentatie voor meer informatie.

Circulaire economie
De transitie naar een circulaire economie wordt één van de belangrijkste uitdagingen voor onze industrie in de komende jaren en decennia. Een uitdaging die echter ook opportuniteiten creëert. Zo kan het sluiten van materiaalkringlopen bijdragen tot een oplossing voor het tekort aan materialen en grondstoffen. En het gebruik van hout als materiaal voor de industrie en de bouw kan een belangrijke positieve bijdrage leveren in de strijd tegen klimaatverandering. Hout is immers een duurzame, natuurlijke en hernieuwbare grondstof die bovendien CO2 opslaat. Weet dat uw bedrijf er niet alleen voor staat. Op tal van vlakken kan u rekenen op de ondersteunende diensten van WOOD.BE die u kan doornemen in deze presentatie.

We hopen dat WOOD.BE u voldoende heeft geïnformeerd en geïnspireerd in het zetten van de nodige stappen met betrekking tot bovenstaande thema's.

Hebt u nog vragen of opmerkingen? Neenm dan gerust contact met ons op.

Footer Website