Dit zijn de winnaars van de Factory of the Future Awards 2021!

Cargill (Izegem), Danone (Rotselaar), Delhez Tôlerie (Thimister-Clermont) en L’Oréal (Libramont) zijn de nieuwe Factories of the Future. In zeven jaar is de kopgroep van meest toekomstgerichte productiebedrijven in België daarmee uitgegroeid tot een club van 42 ondernemingen, die de voorbije vijf jaar samen meer dan 1,9 miljard euro investeerden in ons land. Continental, Provan, St-engineering (het voormalige Newtec), Borit en Nuscience wisten hun eerder behaalde Factory of the Future-titel te verlengen voor de volgende drie jaar. De winnaars ontvingen hun award digitaal uit handen van Jan Jambon en Willy Borsus, Vlaams minister-president en Waals viceminister-president.

Factories of the Future zijn bedrijven die investeren in digitalisering, in hun personeel, in slimme processen en producten en in een productie van wereldniveau. Ze gaan doordacht om met energie en materialen en stimuleren de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van medewerkers. Om de felbegeerde titel te behalen, moeten bedrijven op elk van die transformatiedomeinen minstens vier op vijf scoren op een maturiteitsschaal tijdens een kritische audit door onafhankelijke experts. Cargill, Danone, Delhez Tôlerie en L’Oréal doorstonden deze audit met glans.

De Factories of the Future Awards zijn een initiatief van Sirris en Agoria, in samenwerking met Fevia (voeding), Fedustria (textiel, hout en meubels), essenscia (chemie en life sciences), Centexbel (textieltechnologie), Catalisti (chemie en kunststoffen), WOOD.BE (hout en meubels), Flanders’ FOOD (agrovoeding) en Digital Wallonia.

Bekijk hier de aftermovie.

Https  Cdn Evbuc Com Images 123897389 142050938458 1 Original