Inspired By Wood: (her)bekijk hier alle presentaties!

Ibw Visual 3840X2160 V2

Op 26/04/2022 organiseerde WOOD.BE de tweede online editie van Inspired By Wood; een event dat de waardeketen hout in de bouw op weg zet naar een circulaire economie. Visies van experten en getuigenissen van toonaangevende marktspelers toonden ons de vele opportuniteiten van circulair denken en zetten de weg naar een circulaire toekomst volledig open. Kon u er zelf niet bij zijn of wenst u de presentaties graag te herbekijken? Geen probleem, hieronder vindt u een overzicht van de presentaties van onze gastsprekers.

Kristof Van Hoye (Group Project Manager Circular Economy, Unilin Group) - Slim "Wood-waste management"

Unilin Panels geeft dagelijks aan meer dan 2.000 ton hout een tweede leven via de productie van duurzaam plaatmateriaal. Meer dan 90% van de gebruikte grondstof bestaat uit recyclagehout. In deze case licht Kristof toe hoe Unilin via een efficiënt proces dit hout o.m. betrekt bij eigen klanten en uit sloopprojecten. Hij legt uit hoe slim “wood waste management” leidt tot maximaal waardebehoud en een zeer concrete impact heeft op de circulaire economie en op klimaatverandering.

Bekijk Kristof zijn presentatie hier via PDF-vorm. (Her)Bekijkt u liever de opname van de webinar? Dat kan, gelieve u hiervoor eerst gratis aan te melden via het formulier onderaan deze webpagina.

Hilde Carens (Projectleider duurzame bouwmaterialen Colruyt Group Technics) - Duurzaam bouwen met hout: case study Bio-Planet

Duurzaamheid is meer dan enkel de keuze van een materiaalsoort. Duurzaamheid draait om de keuzes die je maakt op vlak van grondstoffen, transport, productie, ontwerp, toepassing, gebruik en einde leven. Keuzes die kennis en inzicht vereisen. Dat beseffen ze bij Colruyt Group als geen ander. Voor de Bio-Planet bouwprojecten wordt stap voor stap onderzocht hoe er duurzaam met hout kan worden omgegaan. Hilde Carens neemt ons dan ook graag mee op verkenning binnen hun projectaanpak.

Bekijk Hilde haar presentatie hier via PDF-vorm. (Her)Bekijkt u liever de opname van de webinar? Dat kan, gelieve u hiervoor eerst gratis aan te melden via het formulier onderaan deze webpagina.

Kurt De Proft (Research & Innovation Manager, WOOD.BE) - Circulair gezegd, Technisch gedaan

Circulariteit begint heel vaak met goede en creatieve ideeën. De praktische uitwerking ervan kan echter een parcours zijn met heel wat technische hindernissen. Los van het circulaire aspect dient het product immers zijn functie te vervullen. In deze bijdrage toont Kurt aan de hand van enkele praktische voorbeelden hoe circulaire ideeën technisch uitgewerkt kunnen worden.

Bekijk Kurt zijn presentatie hier via PDF-vorm. (Her)Bekijkt u liever de opname van de webinar? Dat kan, gelieve u hiervoor eerst gratis aan te melden via het formulier onderaan deze webpagina.

Pablo van der Lugt (Biobased building specialist AMS Institute - TU Delft) - De Houtbouw Revolutie: op weg naar een circulaire toekomst

Door auteursrechterlijke bescherming kunnen we de presentatie van Pablo van der Lugt jammer genoeg niet delen.

Ik (her)bekijk graag Inspired By Wood 2022!