SIMON

SIMON: Simultane ontwikkeling van product en business model

In dit case based onderzoeksproject volgden we 10 bedrijven uit de hout-, meubel- en textielsector en onderzochten hun aanpak bij radicale innovaties. Dit onderzoek leidde tot een stappenplan, waarbij productontwikkeling en business model simultaan worden aangepakt.

De onderzoekspartners waren Optimo (de innovatiecel van WOOD.BE), Vlerick Business School en Flanders InShape. Dit project werd via de geoormerkte enveloppe van Flanders InShape gesteund met middelen van het IWT. De resulterende SIMON tool wordt door WOOD.BE ingezet bij de begeleiding van radicale innovaties, zowel in grote bedrijven als in KMO’s.

De SIMON tool helpt uw bedrijf om product en business model simultaan te ontwikkelen.

Deze tool leidt u doorheen uw interne innovatiemeetings met behulp van 9 blokken. In elk blok is er een stappenplan voorzien om de innovatiemeeting efficiënt te organiseren. De tool helpt u zo doorheen de verschillende stappen van het ontwikkelingsproces, vertrekkende van een vaag productidee of business model idee tot een plan dat werkt. Het confronteert uw innovatieteam met de juiste vragen op het juiste moment en zorgt ervoor dat u uw radicale innovaties met meer zekerheid naar de markt brengt.

De tool is zodanig ontworpen dat bedrijven hem autonoom kunnen gebruiken.

In de praktijk stellen we vast dat bedrijven vaak de hulp van een professionele externe begeleider inroepen. Deze kan de sessies op een onafhankelijke manier leiden en zo fungeren als “sparring partner” en klankbord voor uw innovatieteam.

Neem contact met ons op als u de SIMON tool wenst te gebruiken, al dan niet met begeleiding.

Hieronder ziet u alvast een demo.

Succes!

Contact: alan@wood.be