Hands on Design

Ambacht en vakmanschap als inspiratiebron voor innovatie in de industrie

Hands on Design is een beleidsproject met Design Vlaanderen, Fedustria, Design Museum Gent en Unizo als partners. WOOD.BE treedt op als kennispartner bij het tot stand brengen van de zogenaamde Fuse projecten. Bij een Fuse project brengen we bedrijven en ontwerpers samen en begeleiden we de onwikkeling van een nieuw product.

In dit project ligt de focus op ambacht en vakmanschap als inspiratiebron voor innovatie in de industrie. Dit project wordt gesteund door de Vlaamse Minister van Economie en Innovatie en het Agentschap Innoveren en Ondernemen

De resultaten van Hands on Design zullen worden getoond tijdens de 8e triënnale voor vormgeving, die plaatsvindt van 19 november 2015 tot 5 maart 2016 in het Design Museum Gent. Curator van deze tentoonstelling is Johan Valcke.

De Fuse projecten binnen Hands on Design ontstaan door een samenwerking tussen een industriële onderneming en een ontwerper. 

Naargelang het Fuse project kan de ontwerper een industriële designer of een ambachtelijke ontwerper zijn. De Fuse projecten moeten leiden tot functionele en commercialiseerbare producten. Ze bevatten kenmerken van ambacht en/of vakmanschap, vertaald naar een industriële context. WOOD.BE begeleidt een zestal van deze samenwerkingen. 

Contact: alan@wood.be