Technologisch advies

WOOD.BE helpt u met al uw technologische vragen en zoekt samen met u naar gepaste oplossingen

WOOD.BE helpt de ondernemingen van de hout- en meubelindustrie bij het oplossen van technologische vraagstukken. Uw bedrijf kan u bij ons terecht met technologische vragen over onder meer volgende thema’s:

  • Stabiliteit van houtconstructies
  • Brandreactie en brandweerstand
  • Hygrothermie
  • Levenscyclusanalyse
  • Houtidentificatie
  • Houten gevelbekleding

WOOD.BE is een erkende dienstverlener in het kader van de KMO-portefeuille. KMO’s in Vlaanderen kunnen bijgevolg steun krijgen van de Vlaamse overheid wanneer zij een beroep doen op advies van WOOD.BE.

Contact: inge@wood.be

Stabiliteit van houtconstructies

Zit u met vragen omtrent de stabiliteit van een houtconstructie? Dan kunt u bij WOOD.BE terecht voor advies over de sterkte en stijfheid van houten bouwelementen en hun verbindingen. Eigenschappen kunnen bepaald worden door een berekening via Eurocode 5 of door middel van mechanische proeven.

Contact: kim@wood.be

Brandreactie

Brandreactie beschrijft het gedrag van een materiaal of een samenstelling van materialen bij het ontstaan van een brand. U kunt bij ons terecht met al uw vragen over brandreactie van houten producten.

Contact: inge@wood.be

Hygrothermie

Door de grote verscheidenheid en de steeds voortschrijdende innovatie is er een enorme keuze aan materialen voor houtbouwsystemen. De keuze van de materiaalcombinatie moet dan ook doordacht worden gemaakt. Deze keuze kan immers grote gevolgen hebben op vlak van hygrothermie (inwendige condensatie, schimmels,…). U wenst advies over de door u gekozen wandopbouw of u bent op zoek naar mogelijke alternatieven? WOOD.BE helpt u verder.

Contact: kim@wood.be

Levenscyclusanalyse (LCA)

Een levenscyclusanalyse (life cycle assessment of afgekort LCA) is een evaluatie van de potentiële ecologische impact van een product of dienst gedurende zijn volledige levensduur. Dit wil zeggen dat alle inputs en outputs, vanaf het winnen van de grondstoffen, over de productie- en gebruiksfase tot en met de eindelevensfase, verzameld en geanalyseerd worden. WOOD.BE helpt u met het opstellen van een LCA van uw product.

Contact: thomas@wood.be

Houtidentificatie

U beschikt over een houtproduct en u vraagt zich af over welke houtsoort het gaat. WOOD.BE voert microscopische en macroscopische analyses uit van door u aangeleverde stalen om zo uitsluitsel te geven over de houtsoort.

Contact: lieven@wood.be of inge@wood.be

Houten gevelbekleding

Bij de keuze van een gevelbekleding komen tal van technische aspecten kijken. WOOD.BE geeft u advies over de juiste houtsoort in functie van plaatsing, duurzaamheid en afwerking en over de correcte opbouw in functie van de brandreactie.

Sinds 2008 is de CE-markering van houten wand- en gevelbekleding trouwens verplicht. Verschillende producteigenschappen dienen te worden gedeclareerd. Voor een aantal eigenschappen kunt u de forfaitaire klasse uit de norm EN 14915 overnemen.

Contact: inge@wood.be