Nieuwe materialen

Nieuwe materialen: een grenzeloze bron van inspiratie en innovatie

WOOD.BE beschikt over een eigen materialenbibliotheek onder de noemer BE.MATERIALS. Dit omvat zowel een fysieke showroom als een online materialendatabank.

In de fysieke showroom kan u materialenstalen uit alle materiaalfamilies bekijken: hout, textiel, kunststof, metaal, oppervlaktebehandelingen, steen, papier, …

BE.MATERIALS is een informatie- en inspiratieplatform voor nieuwe en innovatieve materialen uit de hele wereld. Courante materialen die door iedereen gekend zijn vind je hier niet, wel nieuwe of minder bekende materialen of materialen met bijzondere eigenschappen. Het is een technologiewacht voor materiaalinnovatie. De collectie omvat echter geen materialen die zich nog in een stadium van ontwikkeling bevinden. Alle getoonde materialen zijn commercieel beschikbaar, waardoor u er onmiddellijk mee aan de slag kan!

De materialendatabank is online te raadplegen aan de hand van eenvoudige en intuïtieve zoekcriteria. U vindt er maar liefst meer dan 7.000 materiaalfiches met de contactgegevens van de fabrikant. Uniek in België!

Materiaaladvies kan ook deel uitmaken van een begeleid innovatietraject op maat van uw bedrijf samen met onze innovatie-experts.

Of u kunt gebruik maken van één van de standaard materiO formules (toegankelijk voor een breder publiek):

 • CONSULT: eenmalig bezoek met advies aan de materialenbibliotheek: u hebt een specifieke vraag of wilt zich laten inspireren door nieuwe materialen. U maakt een afspraak met onze innovatie-experts. Dit bezoek duurt 2 uur. We maken u wegwijs in de bibliotheek, reiken ideeën aan en helpen u bij de online zoektocht. Alle informatiefiches met contactgegevens die u tijdens het bezoek uren verzamelt, kunt u bewaren op uw USB-stick. Dit advies kost 135 euro excl. BTW/uur. Maak een afspraak..
 • BE.MATERIALS WORKSHOP: u kunt bv. uw R&D- of productontwikkelingsafdeling bij de start van een nieuw innovatieproject laten onderdompelen in een “out of the box” materiaalpresentatie, op maat van uw bedrijf. Nadien kan er ook een brainstormsessie volgen, gefaciliteerd door onze innovatie-experts. Contacteer ons voor meer info.
 • BOEKEN: BE.MATERIALS beschikt over 3 publicaties die u hier kan aanvragen:
  • Material world 1: beschikbaar zolang de voorraad strekt. In dit boek krijgt u een interessante selectie uit de materialendatabank, geïllustreerd met mooie beelden.
  • Material world 2: in dit boek krijgt u opnieuw een interessante selectie uit de materialendatabank, geïllustreerd met mooie beelden.
  • Materiology: dit naslagwerk is het enige boek dat de basiskennis over elke materialenfamilie bundelt in één uitgave. Het legt de herkomst, de meest courante bewerkingen en nog veel meer uit per materiaal. En dit alles op een zeer toegankelijke manier. Je moet geen expert zijn om te begrijpen waarover het gaat. Achteraan in het boek word je geïnspireerd door enkele leuke voorbeelden. Een aanrader!

Voor scholen en andere organisaties:

 • Rondleidingen voor groepen: 10 euro per persoon, met een minimum van 15 personen (150 euro incl. BTW) en een maximum van 30 personen (300 euro incl. BTW).
 • Inspiratiepresentaties: wilt u uw publiek onderdompelen in de wondere wereld van nieuwe materialen? Contacteer ons voor een voorstel voor een standaardpresentatie of een presentatie op maat.
 • Tentoonstellingen en beurzen.

Adres:

BE.MATERIALS
Hof-ter-Vleestdreef 5
1070 Brussel

De showroom is enkel te bezoeken op afspraak.

Volg ons op Facebook en Instagram.