Het innovatieproces

Stap voor stap op weg naar het juiste product voor uw klant

Stap voor stap

Aan ideeën geen gebrek, maar hoe gaat u van een idee naar een plan dat werkt? De meeste bedrijven hebben een eigen aanpak voor hun innovatieprojecten. Er bestaan ook tal van tools en methodes om u daarbij te helpen. Maar wanneer zet u welke tool in? Welke vragen stelt u op welk moment en aan welke stakeholder? Hoe weet u zeker dat u in het hele – vaak lange en complexe - innovatieproces niets over het hoofd gezien heeft? Hoe en wanneer combineert u productontwikkelingsaspecten en business model vraagstukken?

Via een stapsgewijze aanpak van het innovatieproces helpen we u op weg.

User centered design

In de waardeketen staat u als producent vaak ver af van de eindgebruiker. Maar uw product komt uiteindelijk wel bij die eindgebruiker terecht. Binnen de meeste waardeketens is de eindgebruiker de laatste jaren bovendien de belangrijkste en machtigste schakel geworden. 

Via de principes van user centered design kunt u de noden en behoeften van de eindgebruiker analyseren en omzetten in nieuwe producten en diensten. De vraag “waarom moeten we dit product maken?” heeft hierbij voorrang op de vraag “hoe gaan we dit product maken?”.

Partner matching

Bent u op zoek naar een productontwikkelaar, designer of ontwerpbureau om u te helpen bij de ontwikkeling van uw product, dan kunnen wij u in contact brengen met potentieel interessante partners. Neem alvast een kijkje in onze ontwerpersdatabank.

Contact: alan@wood.be