WOOD.BE Innovation Day: nabeschouwing

Deze Innovation Day stond in het teken van digitale transformatie. Digitalisering was de voorbije jaren sowieso al uitgegroeid tot één van de prioriteiten voor onze industrie en de komst van corona heeft dit proces alleen maar versneld. Dit vormde het vertrekpunt voor het verhaal dat u gebracht werd op 28/1/2021. Ook voor de hout- en meubelsector is de oprukkende digitalisering namelijk bijzonder relevant! De Innovation Day zelf werd eveneens gedigitaliseerd en in de vorm van een webinar gegoten.


Op vlak van digitalisering zijn er tal van kansen te benutten. Van bedrijf tot bedrijf kan inzetten op digitalisering andere vormen aannemen. Daarom benaderden we het thema tijdens deze Innovation Day vanuit verschillende invalshoeken. Twee bedrijven uit de hout- en meubelindustrie, Van Hoecke en Veldeman Bedding, brachten elk een praktijkgetuigenis die aantoont dat digitalisering op verschillende manieren ingezet kan worden voor een superieure klantenbeleving en een geoptimaliseerde werking.

De eerste praktijkcase werd gebracht door Dries Tindemans, Digital Transformation Officer bij Van Hoecke. Zijn presentatie legde vooral de nadruk op het digitaliseren van bedrijfsprocessen en behandelde de ontwikkeling van een ‘conversational interface’ toegepast op hun Orgalux productassortiment. Hiermee wil Van Hoecke in dialoog treden met de gebruikers, hen inspireren en hen toelaten om eenvoudig tot de meest geschikte lade-indeling te komen.

Ook tijdens de presentatie van Veldeman Bedding speelde digitalisering een centrale rol. Valerie Veldeman en Marco Debruijn brachten de praktijkcase van Vel_You: de ontwikkeling van een slim, personaliseerbaar en circulair slaapsysteem, dat toelaat om beter te kunnen inspelen op het slaapgedrag en de noden van de gebruiker.

Als kers op de taart kregen we tenslotte de presentatie van keynote speaker Rik Vera, partner bij Nexxworks. In zijn bevlogen stijl deelde Rik zijn toekomstvisie met de deelnemers en verklapte zijn formule voor een optimale klantenbeleving in deze gedigitaliseerde wereld. Hij vertelde hoe u als bedrijf disruptie te slim af kan zijn.

We hopen dat de WOOD.BE Innovation Day u heeft geïnspireerd om hier verder werk van te maken! Wenst u deze webinar toch nog eens te herbeleven? Of kon u er door omstandigheden niet bij zijn? Dan hebben we goed nieuws. Hier vindt u de presentaties terug van alle gastsprekers.

Hebt u nog vragen of opmerkingen of wenst u gebruik te maken van een kortlopend individueel advies- of coachingtraject om u verder op weg te helpen? Naam dan gerust contact op met de innovatie experten van WOOD.BE.

Deze Innovation Day kadert binnen het Industrie Partnerschap. Onder deze noemer slaan 17 Vlaamse innovatiepartners, waaronder WOOD.BE, de handen in elkaar om innovatie en ondernemerschap in de Vlaamse industrie te stimuleren. Dit Industrie Partnerschap wordt gesteund door het Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio) en gecoördineerd door Agoria en Sirris.

#industriepartnerschap #sterkondernemen

In Samenwerking Met