Winnaars van de Henry van de Velde Awards 22 bekend!

Henry Van De Velde Awards 2

Al 28 jaar zetten de Henry van de Velde Awards producten en diensten in de kijker die de meerwaarde van design van haar meest gevarieerde kant laten zien. De Henry van de Velde Awards 22 klokt af op een recordaantal inzendingen. De jury doorploegde 435 inzendingen en kwam tot een rangschikking van 3 winnaars per categorie. Van serious game over handgeweven tapijten tot een gloednieuw braille alfabet: het winnaarsoverzicht is een staalkaart van vernieuwend, kwalitatief en inspirerend design. Tijdens de uitreiking van de Henry van de Velde Awards op 8 februari in Bozar, komen we te weten wie per categorie met de Gold, Silver en Bronze Award naar huis gaat. Ook de Lifetime Achievement, Young Talent, Company, Ecodesign by OVAM en Public Gold Awards worden dan bekend gemaakt.

Zoals elk jaar betekenen de Henry van de Velde Awards een kroon op het werk van ontwerpers en bedrijven of organisaties die design op een slimme manier integreren in hun onderneming. Welke projecten kwamen dit jaar in het rijke Vlaamse designlandschap bovendrijven? Flanders DC stelde een gevarieerde professionele jury samen die 3 winnaars in 9 categorieën weerhielden. Er zijn dit jaar een aantal nieuwe categorieën die meteen op een mooie oogst aan inzendingen konden rekenen. Ook de prijzen zelf zijn vernieuwd: zo zijn er niet alleen Gold Award winnaars maar reikt de jury per categorie ook een Silver en Bronze award uit.

Op nu kan het publiek mee bepalen welke inzending de Public Gold Award wegkaapt. Stemmen kan online via henryvandevelde.be vanaf 16 november tot en met 23 december 2021.

Benieuwd naar de winnaars? Ontdek ze hier op de gloednieuwe Henry van de Velde website!

De jury koos 3 winnaars binnen de categorieën Business Innovation, Consumer, Crafts, Design Research, Digital Product, Environment, Graphics, Habitat en Spaces. U ontdekt hen op de gloednieuwe Henry van de Velde website waarop een overzicht van maar liefst 28 jaar designprijzen in kaart gebracht werd.