Webinar: RECURWOOD: aspecten van brandreactie op 01/12/2020

Header Mailing 2

Nu hout en houtafgeleide materialen algemeen worden beschouwd als een troef voor duurzaam bouwen is het belangrijk dat deze materialen en systemen correct worden toegepast. Enerzijds moet worden voldaan aan wettelijke bepalingen (bv. aspecten van brandveiligheid), maar anderzijds mogen verwachtingen inzake comfort en leefomgeving (bv. akoestiek) niet uit het oog worden verloren.

Met dit webinar in het kader van Recurwood leggen WOOD.BE en WTCB de focus op aspecten van brandreactie. Zowel voor toepassingen buiten (gevelbekleding) als binnen (wand, plafond en vloer) worden de vereisten verduidelijkt en worden typeoplossingen aangereikt alsook mogelijkheden tot verdere innovatie.

PROGRAMMA

14:00

Verwelkoming en inleiding
Chris De Roock (WOOD.BE)

14:1

Brandreactie van houten gevelbekleding
Inge Wuijtens (WOOD.BE) en Sven Eeckhout (WTCB)Wat wordt verstaan onder brandreactie? Welke eisen zijn van toepassing? Hoe wordt dit getest?
Er wordt ingegaan op zowel aspecten van het materiaal (houtsoort, afwerking, onderhoud) als bouwtechnische oplossingen (bv. onderbrekingen op verdiepingsniveau).

14:40

Brandreactie van houten wand- en plafondbekleding
Inge Wuijtens (WOOD.BE) en Lieven DeGeetere (WTCB)
Wat zijn de verschillen met gevelbekleding? Wat zijn hier de eisen? In deze topic worden ook verbanden gelegd met andere eisen om zo tot geïntegreerde oplossingen te komen (bv. akoestiek, brandweerstand, emissie van VOC)

15:00-

Brandreactie van houten vloerbekleding
Thomas Wynsberghe (WOOD.BE)
Andere norm, maar zelfde aanpak? Hoe wordt dit getest? Wat zijn de uitdagingen voor morgen?

15:20

Verbeteren van de brandreactie, hoe werkt een behandeling?
Lieven De Boever (WOOD.BE)
We kijken naar de mechanismen die spelen bij brand(reactie) en gaan dieper in op de behandelingen die hierop kunnen inwerken. Hoe gaat een dergelijke behandeling in zijn werk en hoe breng ik een conforme oplossing op de markt?

15:40

Plenaire Q&A
Gemodereerd door Chris De Roock (WOOD.BE)
Vragen kunnen tijdens het webinar ook continu via de chat gesteld worden. De moderator bundelt deze vragen en legt deze voor aan de desbetreffende experts.

16:00

Einde

PRAKTISCH

Datum: 01/12/2020
Tijdstip: 14.00 - 16.00
Locatie: online (een link voor deelname wordt u bezorgd na uw inschrijving)

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via deze link.

Wilt u meer informatie over het RECURWOOD-project? Klik hieronder dan zeker door.

Logos Partners Naast Elkaar