Start-up Circular Matters wint Bizidee award met innovatief plaatmateriaal

Circular Matters 2

De Leuvense start-up Circular Matters won in December de Bizidee award 2019 . Die beloont startende ondernemingen met bijzonder groot groeipotentieel. De start-up brengt milieuvriendelijk plaatmateriaal op de markt en komt hiermee tegemoet aan de stijgende vraag naar ecologische materialen in de meubel-, interieur- en bouwsector.

Elk jaar ontstaat er in de voedings- en groensector een grote hoeveelheid aan plantaardige nevenstromen. Circular Matters gaat hiermee aan de slag voor het tot stand brengen van mooi en stevig plaatmateriaal met een lange levensduur; 100% natuurlijk en net zoals hout slaagt het CO2 op. Bomen blijven staan en Circular Matters recupereert plantaardige nevenstromen.

Het natuurlijke plaatmateriaal kan zo een ecologisch alternatief zijn voor hardhout, multiplex of zelfs marmer. Indien klanten er mee aan de slag willen kan dat, op één voorwaarde: de materialen mogen enkel toegepast worden op zo'n manier dat ze ook na vele jaren gebruik nog steeds recycleerbaar en bioafbreekbaar blijven. Niet verlijmen dus, maar demonteerbaar ontwerpen.

Logo Name Circular Matters Alpha

Pieter Dondeyne, oprichter van Circular Matters vertelt: "We hebben de ambitie om materialen te ontwikkelen die niet alleen hun negatieve impact beperken, maar die verder gaan dan dat en zorgen voor een positief effect op mens en klimaat. Ondernemerschap als motor voor positieve maatschappelijke vooruitgang, dat is waar we voor gaan."

En laat dat nu net de reden zijn dat Circular Matters de Bizidee award in de wacht sleepte.

Bezoek hier hun website.