Logo Prowood

2021-10-21 - Evi

Download hier de presentaties van de Infosessie MEUBEL UPDATE @ Prowood 2021!

Op woensdag 20 oktober 2021 organiseerde WOOD.BE de infosessie "MEUBEL UPDATE @ Prowood 2021". Een aantal actuele thema's, zoals CE-markering van elektrisch bediende meubelen, ecodesign van meubelen en circulaire economie werden er toegelicht. Kon u er zelf niet bij zijn, of wenst u de presentaties nog eens door te nemen? Klik hieronder dan zeker door.

lees meer ›
Thumbnail Website Pers

2021-10-05 - Evi

Optimo Trendwebinar 2021 opgepikt door Decostyle!

Op 29/06/2021 organiseerde het Optimo team de tweede online editie van haar Trendseminarie. Onder de aanwezigen? Decostyle, het vaktijdschrift voor design, interieur & hotel concepten. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Thumbnail Website Whats Up Whats Next

2021-07-23 - Evi

What's Up, What's Next - Herbelef de inspiratie tot innovatie!

Woonde u ook What's up, What's Next bij op 10/06/21? Dan weet u meer dan ooit 'what's up en 'what's next' rond digitalisering, duurzaamheid en Industrie 4.0. U kreeg er pakken inspiratie van tal van bedrijven, om zelf rond deze thema's te innoveren, en dat allemaal ondersteund door #industriepartnerschap. Heeft u What's Up, What's Next toch gemist? Of wilt het u het opnieuw beleven? Klik dan hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Brood20Mask20Coovirh 0

2021-07-22 - Evi

Welke rol kunnen meubilair en verpakking spelen bij het coronaveiliger omgaan met onverpakte voeding in winkels & horeca? Download de COOVIRH-praktijkgids en laat u inspireren!

Het coronavirus heeft het kopen van onverpakte voeding & horeca bezoekjes aanzienlijk gewijzigd. En hoewel er steeds meer gevaccineerden zijn, blijft ook het virus zich via nieuwe varianten verder verspreiden. Tal van ondernemers in de (voedings)retail, horeca en voedingsindustrie zagen een flinke verkoopsdaling in onverpakte voeding als gevolg van het virus. Gelukkig heeft dit ook heel wat ondernemers in onze –en aanverwante- sectoren aangezet tot creatief ondernemerschap en tot innovatieve oplossingen aangepast aan deze nieuwe realiteit. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Wood Be In 2020

2021-07-09 - Evi

WOOD.BE in 2020!

Meer weten? Klik hieronder dan zeker door!

lees meer ›
Brood20Mask20Coovirh 0

2021-07-08 - Evi

Hoe onverpakte voeding op een coronaveiligere manier aanbieden? Onze lessons learned uit 3 uitgeteste maatregelen!

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat het coronavirus overgedragen wordt via voeding zijn er toch consumenten die een vorm van voorzichtigheid hebben ontwikkeld ten aanzien van voeding die door andere consumenten aangeraakt kan worden. Daarom wordt er in het project COOVIRH gezocht naar maatregelen, zowel op gebied van verpakking als meubilair, om ondernemers in de voedingsindustrie, retail en horeca te ondersteunen in het aanbieden van onverpakte voeding. Drie geselecteerde maatregelen werden verder in detail onderzocht samen met ondernemers en consumenten. Lees er hier meer over!

lees meer ›
Thumbnail Verkoop Trendwebinar

2021-07-08 - Evi

Optimo Trendwebinar 2021 - vanaf nu verkrijgbaar!

De tweede online editie van het Optimo Trendseminarie zit er op: de bijzondere omstandigheden hebben evenwel niet belet er toch weer een inspirerende editie van te maken. We kijken er dan ook graag op terug! Klik hieronder zeker door voor meer informatie

lees meer ›
Chris De Roock

2021-06-17 - Evi

Interview met Chris De Roock: PEFC-gelabeld hout als eerste schakel van de circulaire economie.

De hout- en meubelindustrie is een sector die volop inzet op duurzaamheid. Innovatie en circulaire economie spelen hierin een cruciale rol. Chris De Roock, onze General Manager vertelt er ons meer over in dit interview met PEFC-Belgium. Klik hieronder door voor het volledige interview.

lees meer ›
Thumbnail Inspired By Wood

2021-05-05 - Evi

Inspired By Wood: bekijk hier alle presentaties!

De circulaire economie biedt tal van kansen voor de waardeketen hout in de bouw. De transitie ernaartoe echter is complex. Daarom organiseerde WOOD.BE op donderdag 29/04/2021 Inspired By Wood, een online event met als centrale thema "circulaire economie", een uitgelezen kans om kennis, praktijkervaring en de visie van experten met u te delen zodat uw bedrijf kan bouwen aan een duurzame toekomst. Kon u er niet bij zijn? Of wenst u de webinar te herbekijken? Klik hieronder dan zeker door voor meer informatie.

lees meer ›
Brood20Mask20Coovirh 0

2021-03-29 - Evi

COOVIRH: een overzicht van geselecteerde maatregelen voor verder onderzoek!

Hoewel er geen wetenschappelijk bewijs is dat het coronavirus overgedragen wordt via voeding, toch zijn er consumenten die een vorm van voorzichtigheid hebben ontwikkeld ten aanzien van voeding die door andere consumenten aangeraakt kan worden. Daarom wordt er in het project COOVIRH gezocht naar maatregelen, zowel op gebied van verpakking als meubilair, om ondernemers in de voedingsindustrie, retail en horeca te ondersteunen in het aanbieden van onverpakte voeding. In de komende maanden zullen drie geselecteerde maatregelen verder gevalideerd worden met ondernemers en consumenten. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›