Wood Be Zoekt  03

2024-02-08 - Evi

WOOD.BE zoekt expert houttechnologie (m/v/x)!

WOOD.BE is het kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie. Wij ondersteunen de ondernemingen van deze sector maximaal bij het realiseren van een innovatieve en duurzame toekomst. WOOD.BE is een one-stop-shop waar u terecht kan met al uw vragen over technologie, innovatie, certificatie, normalisatie, testen, veiligheid, ... Om de verdere groei van onze organisatie te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een expert in houttechnologie. Word jij onze nieuwe collega? Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Adobe Stock 645069971

2024-01-19 - Evi

Labotest in de kijker: testen van babybedden volgens EN 716

WOOD.BE is geaccrediteerd voor het testen van babybedden. Dat wil zeggen dat onze laboratoria op regelmatige basis gecontroleerd worden door Belac, de Belgische accreditatie-instelling die valt onder de bevoegdheid van de FOD Economie. Dit maakt ons een betrouwbare partner voor de beoordeling van de conformiteit van babybedden volgens de Europese norm EN 716. Meer weten? Klik hieronder dan zeker door!

lees meer ›
Oproep Afbeeldingen Lidbedrijven 2

2024-01-15 - Evi

We need you!

Ter illustratie van artikels op onze website, in jaarverslagen en publicaties in verschillende magazines zijn wij op zoek naar ondersteunend beeldmateriaal. Hiervoor schakelen we graag de hulp in van onze bedrijven. Zin om onze publicaties wat meer kleur te geven? Klik hieronder dan door!

lees meer ›
Logo Wood Be

2024-01-11 - Evi

Nieuwe EU-verordening algemene productveiligheid

Consumentenproducten die niet verplicht zijn tot CE-markering moeten voldoen aan de eisen die vastgelegd zijn in de Richtlijn Algemene Productveiligheid. Op 12 juni 2023 werd de vernieuwde EU-wetgeving inzake algemene productveiligheid aangenomen. Deze treedt in werking als de Verordening Algemene Productveiligheid 2023/988/EU en legt een nieuw kader vast. Ontdek de belangrijkste veranderingen door hieronder verder te klikken.

lees meer ›
Logo Wood Be

2023-12-22 - Evi

Nieuwe verordening inzake ecologisch ontwerp voor duurzame producten

De nieuwe verordening inzake ecologisch ontwerp voor duurzame producten (Ecodesign for Sustainable Products Regulation, ESPR) is een Europese richtlijn ter bevordering van meer milieuvriendelijke en circulaire producten. Deze vervangt de huidige Richtlijn 2009/125/EG inzake ecologisch ontwerp, die alleen betrekking heeft op energiegerelateerde producten, door het toepassingsgebied uit te breiden naar bijna alle productgroepen die op de EU-markt worden gebracht (ongeacht of ze binnen of buiten de EU zijn geproduceerd). Klik hieronder verder voor meer informatie

lees meer ›
Ibw Living Lab23 Thumbnail Website

2023-12-21 - Evi

Inspired by WOOD 2023: (her)bekijk hier alle presentaties!

Op 07/12/2023 organiseerde WOOD.BE na twee virtuele edities de allereerste fysieke editie van Inspired by WOOD. Het centrale thema? 9R-strategieën als hefboom naar circulaire innovatie, een praktische leidraad waarmee u gericht en beheersbaar stappen kan zetten naar een circulaire transformatie. Tijdens Inspired by WOOD werd dieper ingegaan op het Living Lab Circulaire Houtcluster Grensland dat begin 2023 van start ging. De betrokken bedrijven lichtten toe hoe zij zelf stappen zetten richting circulaire innovatie met de 9R-strategieën als hefboom. Het werd een bijzonder inspirerende namiddag met deskundige sprekers én praktijkgetuigenissen, de perfecte ingrediënten voor de deelnemers om zelf aan de slag te gaan met de verworven inzichten! Kon u er zelf niet bij zijn of wenst u de presentaties graag te herbekijken? Klik hieronder dan zeker door!

lees meer ›
Logo Wood Be

2023-12-21 - Evi

WOOD.BE wenst u een sprankelend 2024!

WOOD.BE wenst u een sprankelend 2024!

lees meer ›
Logo Wood Be

2023-11-24 - Evi

WOOD.BE informeert producenten over brandreactie bij interieurtoepassingen

In deze tijden van innovatie blijft het voor producenten belangrijk om aan de geldende regelgeving te voldoen. Zowel op het vlak van veiligheid en duurzaamheid als van traceerbaarheid zijn de juiste markeringen en certificaten essentieel. Dat geldt zeker voor de brandveiligheid. Wat zijn de eisen hieromtrent en waar moet je als producent rekening mee houden? WOOD.BE, het kenniscentrum voor de hout- en meubelindustrie, zet de belangrijkste voorwaarden op een rij. Klik hieronder verder voor meer informatie.

lees meer ›
Wood Be Duurzame Initiatieven 04 04

2023-09-11 - Evi

Ook WOOD.BE is op weg naar een innovatieve en duurzame toekomst!

De activiteiten van WOOD.BE vergen niet alleen mankracht, maar ook energie. In het licht van onze eigen duurzame toekomst hebben we dan ook beslist om onze eigen ecologische voetafdruk te verkleinen via enkele groene investeringen. Benieuwd? Kom het snel te weten door hieronder verder te klikken!

lees meer ›
Logo Wood Be

2023-09-08 - Evi

Nieuwe Europese regelgeving inzake formaldehyde

Het Europese Agentschap voor chemische stoffen (ECHA) publiceerde op 14/07/2023 een wijziging van bijlage XVII bij Verordening (EG) nr. 1907/2006 met betrekking tot formaldehyde en formaldehyde emitterende artikels. Hierin zijn beperkingen en strikte verboden opgenomen op het vrijkomen van formaldehyde uit een verscheidenheid aan producten, waaronder houtproducten, meubels en vloeren, maar ook producten uit kunststof, textiel en leder. Wat betekent dit voor u en hoe kan WOOD.BE u helpen? U komt het te weten door hieronder door te klikken.

lees meer ›