Henry Van De Velde Awards

2023-04-21 - Evi

De inschrijvingen voor de Henry van de Velde Awards 24 zijn geopend!

Zoals elk jaar betekenen de Henry van de Velde Awards een kroon op het werk van ontwerpers en bedrijven die design op een slimme manier integreren in hun onderneming. Designers en bedrijven kunnen hun projecten vanaf nu registreren voor een van de negen categorieën en zo kans maken op de felbegeerde designprijzen. Klik hieronder verder voor meer informatie.

lees meer ›
Logo Wood Be

2023-04-14 - Evi

WOOD.BE zoekt een certificatiecoördinator (m/v/x)!

Wil jij actief meewerken aan een innovatieve en duurzame toekomst voor de hout- en meubelindustrie? Dan ben jij de nieuwe collega die we zoeken! Klik hieronder verder voor meer informatie!

lees meer ›
Thumbnail Website Living Lab

2023-01-20 - Evi

22 living labs gaan voor doorbraken richting een circulaire economie

Vlaanderen wil het verbruik van materialen en de broeikasuitstoot tegen 2030 drastisch verminderen. Daarmee schaart deze Vlaamse Regering zich voluit achter de Europese Green Deal. Op vraag van minister van Innovatie Jo Brouns kende de regering 18,4 miljoen euro steun toe via de relancemiddelen. Binnen de oproep Living Labs ondersteunt VLAIO hiermee 22 baanbrekende circulaire projecten. Het gaat dan bijvoorbeeld om minder verbruik van grondstoffen, hergebruik van materialen of herbestemming van onderdelen. Klik hieronder door voor meer informatie

lees meer ›
Logo Wood Be

2022-12-23 - Evi

WOOD.BE wenst u een sprankelend 2023!

WOOD.BE wenst u een sprankelend 2023! Klik hieronder door voor meer informatie!

lees meer ›
Thumbnail Website

2022-12-20 - Evi

Meer dan 100.000 bedrijven rekenen al 75 jaar op Innovaders!

2022 wordt gekenmerkt door de 75e verjaardag van 10 Belgische Collectieve Centra, sinds 2020 verendigd onder de noemer Innovaders. Meer weten over het hoe en het waarom van Innovaders? Klik hieronder dan zeker door.

lees meer ›
Logo Wood Be

2022-11-29 - Evi

Interview met onze collega Perrine Wohlfrom over haar onderzoek naar houtproducten en hun potentieel voor koolstofopslag.

Dankzij fotosynthese nemen bomen CO2 op uit de atmosfeer en slaan deze op in de vorm van koolstof. Het is een eigenschap waar vele andere materialen niet aan kunnen tippen en die tevens kan worden gebruikt om de klimaatverandering tegen te gaan. Om haar masteropleiding milieubeheer aan de ULB af te ronden, besloot onze collega Perrine Wohlfrom om haar thesis aan dit interessante onderwerp te wijden. We interviewden haar om te vragen hoe haar onderzoek verliep en tot welke conclusies ze kwam. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›
Ukca

2022-11-25 - Evi

UKCA-certificering uitgesteld tot 31/12/2024!

De Britse overheid deed op maandag 14 november een nieuwe aankondiging over UKCA-markering. Meer weten? Klik hieronder dan zeker door.

lees meer ›
Ukca

2022-09-27 - Evi

Versoepelingen voor nakende UKCA-markering

Als gevolg van de Brexit hanteert het Verenigd Koninkrijk (VK) vanaf 01/01/2023 een eigen beoordelingssysteem voor (bouw)producten die in het VK op de markt gebracht worden, nl. het United Kingdom Conformity Assessment (UKCA). Deze vervangt de Europese CE-markering op de Britse markt. Om de aanpassing naar UKCA voor fabrikanten te vergemakkelijken, kondigde de Britse overheid eind juni 2022 enkele versoepelingen aan. Klik hieronder door voor een beknopt overzicht van de versoepelingen.

lees meer ›
Logo Wood Be

2021-12-21 - Evi

WOOD.BE is looking for an auditor in Chain of Custody (m/f/x)

WOOD.BE is the knowledge centre for the woodworking and furniture industry. We support the companies in this industry in their efforts to realise an innovative and sustainable future. In order to achieve this goal we develop activities in the field of technological research, innovation, certification, testing, standardisation, safety, etc.
We are based in the centre of Belgium (Anderlecht/Brussels). In order to sustain the growth of our certification activities, we are currently looking for an auditor in Chain of Custody (CoC). Click down under for more information.

lees meer ›
Logo Wood Be

2022-06-27 - Evi

Nieuw koninklijk besluit wijzigt de classificatie van brandwerende deuren

Het koninklijk besluit (KB) van 20 mei 2022 wijzigt de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan gebouwen moeten voldoen. Dit KB werd op 23 juni 2022 in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd en treedt in werking op 1 juli 2022. Klik hieronder door voor meer informatie.

lees meer ›