Inspired By Wood op 26/04/2022

Ibw Visual 3840X2160 V2

Op dinsdag 26 april 2022 organiseert WOOD.BE de tweede online editie van ‘Inspired by WOOD’. Dit event zet de waardeketen hout in de bouw op weg naar een circulaire economie. Tijdens dit webinar ontdekt u de vele opportuniteiten van circulair denken voor uw bedrijf. Laat u inspireren door de visies van experten en getuigenissen van toonaangevende marktspelers. ‘Inspired by WOOD’ is een initiatief in het kader van het Industrie Partnerschap, gesteund door VLAIO.

Wat mag u verwachten?

  • State-of-the-art houttechnologie en best practices, gebracht door experten en toonaangevende marktspelers
  • Nieuwe inzichten om uw producten, diensten, bedrijfsprocessen en businessmodel nog duurzamer te maken en de veerkracht van uw bedrijf te verhogen
  • Informatie over advies- en coachingtrajecten rond circulaire economie

PROGRAMMA

16u00 Verwelkoming
Chris De Roock, General Manager WOOD.BE

16u05 Introductie Inspired By Wood
Bert Vandenkendelaere, Sales & Marketing Director Unilin Panels

16u10 Industrie Partnerschap
Klaas Holsters, Research & Innovation Expert WOOD.BE
Toelichting bij het thema circulair economie, het initiatief Industrie Partnerschap en het dienstenaanbod voor de waardeketen hout in de bouw.

16u15 Praktijkcase 1
Kristof Van Hoye, Group Project Manager Circular Economy, Unilin Group
Slim “Wood-waste management”
Unilin Panels geeft dagelijks aan meer dan 2.000 ton hout een tweede leven via de productie van duurzaam plaatmateriaal. Meer dan 90% van de gebruikte grondstof bestaat uit recyclagehout. In deze case licht Kristof toe hoe Unilin via een efficiënt proces dit hout o.m. betrekt bij eigen klanten en uit sloopprojecten. Hij legt uit hoe slim “wood waste management” leidt tot maximaal waardebehoud en een zeer concrete impact heeft op de circulaire economie en op klimaatverandering.

16u35 Praktijkcase 2
Hilde Carens, Projectleider duurzame bouwmaterialen Colruyt Group Technics
Duurzaam bouwen met hout: case study Bio-Planet
Duurzaamheid is meer dan enkel de keuze van een materiaalsoort. Duurzaamheid draait om de keuzes die je maakt op vlak van grondstoffen, transport, productie, ontwerp, toepassing, gebruik en einde leven. Keuzes die kennis en inzicht vereisen. Dat beseffen ze bij Colruyt Group als geen ander. Voor de Bio-Planet bouwprojecten wordt stap voor stap onderzocht hoe er duurzaam met hout kan worden omgegaan. Hilde Carens neemt ons dan ook graag mee op verkenning binnen hun projectaanpak.

16u55 Expertgetuigenis
Kurt De Proft, Research & Innovation Manager WOOD.BE
Circulair gezegd, Technisch gedaan
Circulariteit begint heel vaak met goede en creatieve ideeën. De praktische uitwerking ervan kan echter een parcours zijn met heel wat technische hindernissen. Los van het circulaire aspect dient het product immers zijn functie te vervullen. In deze bijdrage toont Kurt aan de hand van enkele praktische voorbeelden hoe circulaire ideeën technisch uitgewerkt kunnen worden.

17u20 Keynote presentatie
Pablo van der Lugt, Biobased building specialist AMS Institute - TU Delft
De Houtbouw Revolutie: op weg naar een circulaire toekomst
Hout is een duurzaam materiaal met oneindig veel toepassingsmogelijkheden en innovatieve ontwikkelingen. Een vervanger van formaat voor abiotische materialen als beton en metaal. Bouwen met hout heeft duidelijk toekomst in onze weg naar meer circulariteit en die stippelt onze keynote spreker Pablo van der Lugt graag voor u uit.

17u50 Q&A

PRAKTISCH

Deelname aan dit webinar is gratis, maar vooraf inschrijven via onderstaand inschrijvingsformulier is wel verplicht.

Enkele dagen voor het webinar ontvangt u een link tot deelname.

Met de medewerking van:

Logos Sponsors Samen Website
Banner Ip Website

#industriepartnerschap #sterkondernemen

Schrijf u hier in!