Infosessie MEUBEL UPDATE @ Prowood 2021 - woensdag 20/10/2021

Header Mailing 02

Bent u producent of plaatser van meubelen, keukens, badkamers of aanverwante producten? Kom dan op woensdag 20 oktober 2021 naar Prowood!WOOD.BE organiseert er voor u een infosessie over een aantal actuele thema’s die uw bedrijf aanbelangen.

CE-markering van elektrisch bediende meubelen
Brengt uw bedrijf elektrisch bediende of verstelbare zetels, bedden, werkbladen, kasten of andere meubelen op de markt? Door een recente, nieuwe interpretatie van de Europese machinerichtlijn bent u in dat geval verplicht om in te staan voor de CE-markering van uw product.
Tijdens deze infosessie komt u te weten wat deze Europese richtlijn precies voor u inhoudt, zoals het opmaken van een technisch dossier, het uitvoeren van een risicoanalyse, het aanbrengen van CE-markering, …

Ecodesign van meubelen
80% van de ecologische impact van een product wordt bepaald tijdens de ontwerpfase. Daarom ligt ecodesign aan de basis van de circulaire economie van morgen. Maar hoe begint u hiermee?
De voorbije jaren heeft WOOD.BE tal van onderzoeksprojecten uitgevoerd naar de mogelijkheden van ecodesign voor diverse types van producten, gaande van kantoormeubelen tot matrassen. Voldoende om heel wat praktische tips & tricks mee te geven waarmee u aan de slag kan om ecodesign te implementeren in uw bedrijf!

Circulaire economie
De transitie naar een circulaire economie wordt één van de belangrijkste uitdagingen voor onze industrie in de komende jaren en decennia. Een uitdaging die echter ook opportuniteiten creëert. Zo kan het sluiten van materiaalkringlopen bijdragen tot een oplossing voor het tekort aan materialen en grondstoffen. En het gebruik van hout als materiaal voor de industrie en de bouw kan een belangrijke positieve bijdrage leveren in de strijd tegen klimaatverandering. Hout is immers een duurzame, natuurlijke en hernieuwbare grondstof die bovendien CO2 opslaat.
Weet dat uw bedrijf er niet alleen voor staat. Op tal van vlakken kan u rekenen op de ondersteunende diensten van WOOD.BE!

Programma
10.00 u Ontvangst
10.30 u Verwelkoming en inleiding, door Chris De Roock, general manager WOOD.BE
10.35 u CE-markering van elektrisch bediende meubelen, door Raymond Van Pestel, lab manager WOOD.BE
11.05 u Ecodesign: hefboom voor de circulaire economie, door Alan Dergent, innovation expert WOOD.BE
11.35 u Circulaire economie: de ondersteunende diensten van WOOD.BE, door Chris De Roock, general manager WOOD.BE
11.50 u Vragenronde
12.00 u Netwerkdrink & broodjesbuffet

Na de lunch kan u Prowood gratis bezoeken mis registratie op https://www.prowood-fair.be/nl met volgende code: MAT170

Waar?
Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent - Meeting Center, zaal flex ?

Voor wie?
Professionelen uit de hout-, meubel- en schrijnwerksector met eigen productie-,plaatsings- en/of R&D-activiteiten

Footer Website