Jaarlijkse CETPC-meeting

Op 30 en 31 mei 2024 was onze collega Thomas Wynsberghe, expert plaatmaterialen, aanwezig op de Algemene Vergadering van CETPC. Maar wat is CETPC en waarom is WOOD.BE daar vertegenwoordigd? Thomas vertelt er graag meer over!

Groepsfoto Cetpc

“CETPC staat voor CARB-approved European Third Party Certifiers en bestaat uit meerdere Europese door de Californian Air Resource Board (CARB) genotificeerde instellingen die testen uitvoeren en producten certificeren in het kader van formaldehyde-emmissies van plaatmateriaal. Naast WOOD.BE maken ook andere Europese instellingen deel uit van deze groep.

Plenair Cetpc

De bedoeling van deze CETPC is om gemeenschappelijke standpunten uit te werken die betrekking hebben op de uitvoering van onze taken als genotificeerde instelling. Dat doen we onder meer tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Dit jaar werd de 14e editie gehost door één van de Italiaanse leden, nl. COSMOB. Zij ontvingen ons in hun gloednieuwe kantoren in Pesaro (Oostkust van Italië, op +-30min rijden van Rimini) en gaven ons een rondleiding in hun laboratorium. Tijdens het plenaire gedeelte waren er genodigden van o.a. EPA (Environmental Protection Agency), CARB en IKEA.”

Dank je wel voor deze korte toelichting, Thomas!

Meer info: thomas@wood.be