Algemene Vergadering Innovawood in Praag

Recurso 21

Innovawood is een uniek en multidisciplinair Europees netwerk voor onderzoek, innovatie en opleiding in de houtsector. Vandaag telt dit netwerk 75 leden, verspreid over 30 landen. Sinds 2010 biedt Innovawood begeleiding en kennis aan Europese bedrijven binnen de houtsector om opleiding, innovatie en relevante technologieën te implementeren.

Om de leden met elkaar in verbinding te brengen organiseert Innovawood onder meer elk jaar een Algemene Vergadering. Dit jaar vond deze plaats van 13 tot en met 15 mei in het mooie Praag. De Faculty of Forestry and Wood Sciences van de Czech University of Life Sciences Prague hostte met veel plezier het hele gebeuren. Ook WOOD.BE tekende present op deze interessante tweedaagse en kon rekenen op een goed gevuld programma:

  • Keynote uiteenzettingen van onder meer: Jan-Willem van de Kuilen (TU of München & Delft), Kris Wijnendaele (European Panel Federation) & Erik Larnøy, Norwegian Institute of Bioeconomy Research (NIBIO)
  • Een panelgesprek over de groene en digitale transformatie binnen de houtsector en welke rol onderzoek, innovatie en opleiding daarbij kunnen spelen
  • Workshops over circulaire economie, EU-regelgeving, AI, mobiliteit van studenten en onderzoekers, …

Uiteraard werd er tijdens de Algemene Vergadering van Innovawood ook druk genetwerkt tussen de leden onderling. Met een recordaantal van meer dan 80 deelnemers was deze editie een overweldigend succes.

Natuurlijk kregen de deelnemende leden tussendoor de kans om te genieten van al het lekkers en moois dat Praag te bieden heeft. Dit evenement leverde alvast een mooie fotoreportage op die je hier kan checken!

Wij kijken in ieder geval uit naar de volgende editie!

Info: chris@wood.be